Aliene Ruyter met Bomba
Aliene Ruyter met Bomba Foto: Jacky van Tartwijk

Aliene Ruyters Bomba met pensioen vanwege hartruis: “Hij stopte nooit met vechten voor mij”

Algemeen

Eventingamazone Aliene Ruyter maakt via Facebook bekend dat haar toppaard Bomba (v. Verdi Tn) met wedstrijdpensioen gaat. De ruin heeft een hartruis, waardoor topsport bedrijven niet meer mogelijk is.

Advertisement

Samen begonnen

“Een paar dagen voor ons tweede Europees Kampioenschap Senioren vonden we een hartruis bij Bomba. Helaas was deze te ernstig om verder te gaan in de sport, wat hij het leukst vond om te doen. Bomba was mijn eerste paard. We zijn samen door alle niveaus naar de Young Riders en later ook het Nederlandse seniorenteam geklommen. Bomba genoot er iedere minuut van en stopte nooit met vechten voor mij.”

Altijd blijven

“Dat maakt zijn vroege pensioen nog moeilijker. Ik zou het geweldig hebben gevonden om nog een paar jaar samen wedstrijden te rijden. Bomba zal altijd bij ons blijven en we gaan zorgen dat hij het beste pensioen ooit krijgt. Dank je wel Bomba, voor alles dat je me hebt gegeven”, schrijft de amazone op Facebook.

Successen

De combinatie behaalde vele successen samen. In 2017 werd de combinatie kampioen Young Riders in Renswoude en in hetzelfde jaar behaalden ze een zilveren teammedaille op het Europees Kampioenschap Eventing in Millstreet. Tijdens dat kampioenschap werden Aliene en Bomba individueel vijfde. Ook dit jaar maakte de combinatie deel uit van een goed team: ze won samen met haar team een zilveren medaille in Le Pin Au Haras

Bron: Facebook Aliene Ruyter

Foto: Jacky van Tartwijk