Kimberly Pap - Vloet Victory
NK Dressuur 2019
© DigiShots
Kimberly Pap - Vloet Victory NK Dressuur 2019 © DigiShots Foto: Digishots

Kimberly Paps succesvolle Vloet Victory overleden

Algemeen
Advertisement
Kimberly Pap maakt bekend dat haar Vloet Victory (v. Jazz) op 14 juli is overleden. Pap had de 18-jarige ruin graag een mooi pensioen gegund, maar dat mocht helaas niet zo zijn. "Het zou niet eerlijk geweest zijn om je met zo veel pijn rond te laten lopen", laat Pap weten. Pap en Vloet Victory kwamen samen bij twee EK's van start: in 2018 bij de Junioren en in 2019 bij de Young Riders. In 2018 werd de combinatie 4e in de individuele proef, 5e in de kür op muziek en 4e in de team test. Dat bracht hen naar het goud met het Nederlandse team.

Topvorm

Tijdens het EK van 2019 won de combinatie zilver in de individuele proef, brons in de kür en eindigde zevende in de team test. Dit leverde een zilveren medaille op voor het Nederlandse team. Daarnaast werd de combinatie 4e op het NK Young Riders dat jaar en maakte een bijzondere hattrick op CDI Aachen. "Wat was je dat jaar in topvorm", schrijft zijn amazone. Dit jaar werd de combinatie nog opgenomen in het KNHS Talententeam 2020.

"Ik heb genoten"

"Ik heb genoten van alle overwinningen en van heel veel kleinere momenten. Zoals bijvoorbeeld onze wandelingen, knuffels en fijne trainingen. Ik had ons avontuur voor geen goud willen missen."   https://www.facebook.com/kimberly.pap.1/posts/3118084218281573   Bron: Facebook Foto: Digishots