Afbeelding

Zwartbruine jaarlinghengst Porsche spoorloos verdwenen uit opfok: “Ben er kapot van”

Algemeen

Toen Arja van der Wal – Van Weperen haar jaarling Porsche zaterdag 9 oktober op wilde halen uit de opfok, kreeg ze te horen dat de zwartbruine hengst nergens te vinden was. Ondanks dat er werd beloofd dat haar paard binnen een dag gevonden zou worden én bij haar op stal zou staan, heeft ze tot op de dag van vandaag nog steeds niks vernomen van waar haar paard kan zijn en of hij überhaupt nog leeft.

Advertisement

De hengst is nu een jaar oud, zwartbruin gekleurd, heeft een klein kolletje en linksachter een wit voetje. 

Vermist

“Vorige week zaterdag moesten we onze jaarlinghengst ophalen uit de opfok in Hallum”, vertelt Van der Wal – Van Weperen. “Op het moment dat alle paarden in de trailer van hun eigenaren stonden, vertelde de opfokeigenaar dat ons paard niet te vinden was. Hij beloofde hem op te zoeken en hem dezelfde middag nog langs te brengen bij ons thuis”.

Verdrietig

De amazone had niet gelijk door dat haar paard echt kwijt was, maar toen ze zondag nog niks gehoord had gingen alle alarmbellen af. “Vandaag is Porsche precies een week spoorloos en hebben we nog steeds niks gehoord. Het is gewoon niet te beseffen hoe dit kan gebeuren. Het is heel onwaarschijnlijk dat zo’n jaarling alleen uit de kudde is gelopen, en mocht hij dood zijn, is het kadaver naar zeggen nooit gevonden. Ik heb heel veel vragen waar gewoon geen antwoorden op zijn. Het is heel verdrietig”.

Niet verwisseld

Er zijn verschillende speculaties over wat er gebeurd zou kunnen zijn, maar de amazone is het spoor bijster. “De opfok zelf zegt dat de paarden niet verwisseld kunnen zijn, omdat alle chips uitgelezen zijn op het moment dat de paarden de trailers in gingen”. Arja van der Wal – Van Weperen benadrukt dat ze de andere opfokken in Hallum niet in kwaad daglicht wil zetten.

Machteloos

“We zijn gewoon wanhopig”, vertelt ze over de situatie. “We weten niet wat we moeten doen of waar we kunnen zoeken. We zijn verdrietig en voelen ons machteloos. Porsche was ons eerste fokproduct dat we met liefde gefokt hebben. Hij heeft een moeilijke start gehad waar we alle tijd, energie en liefde in hebben gestoken zodat hij gezond naar de opfok kon. Het leek een super plek om op te groeien, genoeg ruimte en genoeg vriendjes, en nu is hij opeens weg”.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.