Charlotte Dujardin - Gio
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Charlotte Dujardin - Gio Longines FEI Dressage European Championships 2021 © DigiShots Leanjo de Koster

KWPN eindigt bovenaan in WBFSH-stamboekenranking dressuur

Algemeen

Het KWPN is in de discipline dressuur bovenaan geëindigd in de WBFSH-stamboekenranking. 

Advertisement

Internationale FEI-wedstrijden

De WBFSH-rankings worden berekend over de periode 1 oktober 2020 tot en met 30 september 2021. Op alle internationale FEI-wedstrijden kunnen paarden punten verdienen. Ze worden op succesvolgorde geplaatst en de resultaten van de beste zes paarden worden meegenomen in de WBFSH-stamboekenranking. De zes beste KWPN-dressuurpaarden van het afgelopen jaar staan allemaal in de top 20.

Hoogst geëindigde KWPN’er: Gio (v. Apache)

Apache-zoon Gio, gereden door Charlotte  staat op de derde plaats in de ranking. Die heeft hij te danken aan zijn bronzen medaille in de kür op de Olympische Spelen in Tokio en aan zijn bronzen medaille op het Europees kampioenschap in Hagen. 

Everdale en Suppenkasper

KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) staat op de zesde plaats. Onder Charlotte Fry zorgde hij mee voor een bronzen teammedaille op de Spelen. Ze zetten ook een mooie prestatie neer op het EK.  En Vogue (v. Jazz) staat op de tiende plaats, De Son De Niro-dochter Zaire-E staat gedeeld elfde samen met Steffen Peters’ Suppenkasper (v. Spielberg). Op de veertiende plaats staat nog Buriël K.H. (v. Osmium). 

Bron: KWPN

Foto: DigiShots