Detail Benen
Jumping Amsterdam 2019
© DigiShots
Detail Benen Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots DigiShots

Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start

Algemeen

Terwijl het buitenseizoen nog niet is afgelopen, bereiden diverse ruiters en menners zich langzamerhand voor op het wereldbekerseizoen 2021/2022. De FEI publiceerde voor de disciplines dressuur, springen en vierspannen een volle kalender. Inmiddels is daar ook alweer in geschrapt omdat een aantal indoorconcoursen (Helsinki, Maastricht en Stuttgart) te kennen heeft gegeven (nog) een jaar over te slaan.

Advertisement

Eerste wedstrijd

De springruiters trappen hun wereldbekerseizoen op 13 oktober af in Oslo. Een week later mogen de dressuurruiters voor hun eerste wereldbekerkwalificatie afreizen naar het Deense Herning. De vierspanrijders hebben een kruis in de agenda staan bij het laatste weekend van oktober, als Lyon het toneel is van de eerste internationale indoormarathon van het seizoen.

Wereldbekerwedstrijden in Nederland

Nederland staat ook dit indoorseizoen weer op de wereldbekerkaart. De dressuurtop komt eind januari naar Amsterdam en half maart is de laatste wereldbekerkwalificatie voor dressuurruiters in Den Bosch.
’s Werelds beste springruiters proberen eind januari in Amsterdam de nodige wereldbekerpunten te verzamelen. Door het cancelen van Jumping Indoor Maastricht kunnen de vierspanrijders dit wereldbekerseizoen niet voor eigen publiek rijden.

Bekijk hier alle data van het wereldbekerseizoen.

Bron: KNHS

Foto: Digishots