Afbeelding

Wereldbekerseizoen bijna weer van start

Dressuur
Advertisement
Zowel de wereldtop van de spring- en dressuurruiters maakt zich weer gereed voor het indoorseizoen van de FEI Wereldbeker. Het wereldbekercircuit 2018/2019 gaat half oktober van start.

Wereldbeker wedstrijden in Nederland

Natuurlijk zijn er dit jaar ook weer kwalificaties in Nederland. Zo wordt er tijdens Jumping Amsterdam ( 24-27 januari 2019) zowel een dressuur als spring kwalificatie verreden. Ook tijdens Indoor Brabant (14-17 maart 2019) staat er nog een dressuur kwalificatie op het programma. De finale voor beide disciplines is van 3 tot en met 7 april in Gothenburg, Zweden.

Hoe gaat het in zijn werk

Over de gehele wereld worden er in verscheidende leagues punten verzameld door top ruiters. Per league is het verschillend hoeveel ruiters er worden afgevaardigd naar de finale in Zweden. Zo mogen er vanuit de West-Europa league 18 springruiters en 9 dressuurruiters mee.

Wereldcircuit weer op Jumping Amsterdam

Na een aantal jaren afwezigheid kunnen springruiters nu weer een wereldbekerkwalificatie rijden op Jumping Amsterdam. Hierdoor heeft Jumping Amsterdam dus weer zowel een spring wereldbekerkwalificatie als een dressuur wereldbekerkwalificatie op het programma staan. Klik hier voor de volledige kalender van de FEI Wereldbeker springen Klik hier voor de volledige kalender van de FEI Wereldbeker dressuur Bron: KNHS  Afbeelding: