Plaatsnaamborden van Haarle zijn veranderd in Hosmarville
Plaatsnaamborden van Haarle zijn veranderd in Hosmarville

Plaatsnaamborden Haarle veranderd naar Hosmarville, Frank Hosmar: “Ik dacht dat de gemeente erachter zat!”

Algemeen

Pararuiter Frank Hosmar behaalde twee zilveren en één bronzen medaille op de Paralympische Spelen in Tokio vorige maand. Daarmee was hij van groot belang voor de medailleoogst van de Nederlandse paardensporters. 

Advertisement

Ook in Haarle, het dorp waar Hosmar met zijn Stal ‘t Entmeer gevestigd is, zijn zijn prestaties niet onopgemerkt gebleven. “Een poosje terug had ik de burgemeester aan de telefoon. Ze zei dat ze een cadeau voor me aan het maken waren en of ze deze langs kon komen brengen”, vertelt Frank Hosmar enthousiast. 

“Ik vroeg wanneer het cadeau ongeveer klaar zou zijn, maar dat was nog erg onduidelijk. Ze zou me laten weten als het binnen was. Vervolgens belde ze me gisteren (maandag) dat het cadeau geleverd was en dat ze graag langs wilde komen. We spraken af om dat vanmiddag (dinsdag) te plannen.”

Hosmarville

Vervolgens krijgt Hosmar dinsdagochtend foto’s doorgestuurd van de plaatsnaamborden van Haarle met een doek eroverheen. Nu rijd je dus het dorp Hosmarville in, in plaats van Haarle. “Ik vond het echt geweldig. Ik zou die middag de burgemeester ontvangen en ik ging er natuurlijk vanuit dat zij het hadden gedaan. Ik vond het een geweldig idee en ontzettend bijzonder. Ik postte de foto’s van de borden van Hosmarville op Facebook en de reacties eronder liepen storm. Er kwamen een paar reacties die me aan het twijfelen brachten. Was het dan toch niet de gemeente?”

Toen de burgemeester vanmiddag kwam, overhandigde ze me een heel mooi gegraveerd plaatje. Ontzettend leuk! Toch kon ik het niet laten om te vragen of zij achter de plaatsnaamborden zat. ‘Nee, hadden we dat maar gedaan!’, reageerde ze gelijk. ‘Ik vond het zo’n ludieke actie! Ik baal enorm dat niemand van ons team dat heeft bedacht en ik heb gelijk opdracht gegeven dat ze voorlopig moeten blijven hangen!’ Haar reactie had niet beter gekund.”

Te weinig aandacht

Hosmar weet inmiddels dat een paar mannen uit het dorp achter de geweldige actie zitten. “Ze vonden dat er te weinig aandacht was geschonken aan mijn prestaties. Sommige mensen vinden het volgens hen gewoontjes worden dat het elke keer lukt, maar het is natuurlijk ontzettend hard werken en echt niet vanzelfsprekend om te blijven presteren.”

“Ik vind het echt een fantastische actie. Ik heb er geen andere woorden voor. Dat je het bedenkt is deel één, maar het daadwerkelijk uitvoeren is echt nog een stap verder en dat waardeer ik enorm.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Frank Hosmar