Wolf
© DigiShots
Wolf © DigiShots DigiShots

Twee pony’s dood gebeten door wolf in België

Algemeen Wolvenleed

In de nacht van zondag op maandag zijn twee pony’s doodgebeten op een weide in het Belgische Meeuwen, vermoedelijk door een wolf. 

Advertisement

“Pony’s hadden geen kans”

Marc Gielen, de eigenaar van de pony’s, vertrok maandagmorgen om 4u30 uur met zijn vrachtwagen richting Ninove. Zijn schoonbroer vertelt: “Marc heeft blijkbaar niets gemerkt van de wolvenaanval, zijn vachtwagen staat geparkeerd aan de weide. De buren hebben me om zeven uur opgebeld met dit vreselijke nieuws. Het waren twee aaibare paardjes, fietsers stoppen om ze te voederen. Ze hebben geen kans gehad tegen die wolven. Dit was zeker het werk van meer dan één wolf, dat zie je aan wat ze hebben achtergelaten. Gewoon vreselijk.”

De buren die de kadavers opmerkten, hadden nog een tuinfeestje tot 1 uur maandagmorgen. “De wolven hebben tussen één en zeven hun werk gedaan.” In oktober 2019 pakten de wolven aan de overkant van de straat al eens negen schapen. 

Stoeterij Lansink

De omwonenden en landbouwers uit de buurt komen zich vergewissen van de wolvenaanval. Dat vergoedingen voor wolvenaanvallen uitblijven, vinden ze een heikel punt. “Veel beloven, maar een uitbetaling heb ik nog altijd niet gezien”, zegt een getroffen landbouwer. Men wacht hier tot de wolf vlakbij bij de stoeterij van Jos Lansink een paard pakt. “Dan reageren ze misschien wel en worden er maatregelen genomen tegen deze wolven”, verwacht men.

De gemeente zal de getroffen eigenaren bijstaan waar ze kunnen. Het Agentschap voor Natuur en Bos (Vlaamse overheid) stuurde een team van dierenartsen ter plaatse voor vaststellingen en een staalname.

Bron: Het Nieuwsblad

Foto: DigiShots