Fry Charlotte, GBR, Everdale, 134
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
24/07/2021
Fry Charlotte, GBR, Everdale, 134 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 24/07/2021 Dirk Caremans

EK Dressuur | Liveblog landenwedstrijd deel één: 77,671% voor Charlotte Fry en Everdale en UK voorlopig aan de leiding

Dressuur

Vandaag en morgen staat de landenwedstrijd (Grand Prix) op het programma op het EK Dressuur in Hagen. Voor Nederland kwamen vandaag Adelinde Cornelissen en Marlies van Baalen aan de start. Hans Peter Minderhoud en Dinja van Liere mogen morgen de ring in. Uiteraard verzorgt De Hoefslag morgen ook weer een liveblog!!

Advertisement

Leiding

Momenteel gaat Charlotte Fry aan de leiding. Met de KWPN-hengst Everdale noteerde ze 77,671% 

Charlotte Fry met Everdale

Wat een powerhouse, deze Lord Leatherdale-zoon Everdale! De 12-jarige hengst van Van Olst Horses wordt soms wat kort in de hals, maar laat absoluut zijn visitekaartje achter in Hagen met de jonge Charlotte Fry. De jury kan de punten goed kwijt aan deze combi, die in Tokio al deel uitmaakte van het bronzen Britse team. Ook nu helpt ‘Lotty’ haar ploeg op weg naar eremetaal. Geweldige verruimingen, top piaffe-passage-tour, fantstisch doorgesprongen wissels, zig-zag met enorme reikwijdte, gezette pirouettes... wat wensen we nog meer? Iets meer ontspanning misschien? In de laatste piaffe ontstaat wat spanning, maar dat is het enige smetje op een topproef: 77,671%. Persoonlijk record voor dit duo en duidelijk aan de leiding op dit moment.

Victoria Max-Theurer met Abegglen FH NRW

73,106% voor Victoria Max-Theurer met Abegglen FH NRW, mooi beeld, met als hoogtepunten de pi-pa-tour en de wisselseries om de twee. 

Helen Langehanenberg met Annabelle 110

Helen Langehanenberg stuurde de zeer aansprekende grote Annabelle 110 (v. Conteur). Ze liet een hele mooie eerste passage zien, de galop was zeer sterk, groot naar voren gesprongen, en hele mooie pirouettes. Door onder andere een foutje in de tweede piaffe en in de wissels scoort ze 73,960%.

Severo Jurado Lopez met Fendi T

Severo Jurado Lopez begon met Fendi T (v. Negro) heel mooi en vloeiend aan zijn proef. In de eerste overgang van de piaffe naar passage slopen er wat taktfouten in vervolgens liepen ze tegen nog meer kleine fouten aan. De score kwam daarom niet hoger dan 68,944%.

Marlies van Baalen met Go Legend

Over haar proeven op de Olympische Spelen was Marlies niet helemaal tevreden, maar vandaag mag ze dat zeker wel zijn. Ze reed met Go Legend DVB (v. Totilas) een zeer aansprekende en vloeiende proef met vele hoogtepunten. Vooral de sterke piaffe en passage tour was prachtig om te zien. In de laatste lijn deed ze daar nog een schepje bovenop en reed met veel ritme en expressie richting het afgroeten. Alleen in de uitgestrekte stap liet ze nog iets punten liggen, die iets meer ruimte moge hebben. De fraaie proef werd beloond met 72,531%, waarmee ze net boven Adelinde en Governor komen.

Nanna Skodborg Merrald en Atterupgaards Orthilla

Nanna en Orthillia vormen een hele fijne combinatie samen en lieten een aansprekende proef zien. De hele draf tour werd met veel veer uitgevoerd. De passage en piaffe waren zeer kwaliteitsvol, mooi in het ritme en zuiver, met vloeiende overgangen. Ook de galoptour was heel sterk, met gezette pirouettes en door gesprongen wisselseries. Orthillia was soms wat onrustig in de mond ondanks dat ze met een losse stangteugel werd voorgesteld. Met een score van 75,078% nemen ze de leiding over.

Gareth Huges en Sinta van Hof Olympia

De Brit Gareth Huges en Sinta van Hof Olympia (v. Sandro Hit) lieten een zeer aansprekende proef zien. Sinta liet heel veel lichaamsgebruik zien, bleef steeds door swingen en werd heel correct en vriendelijk en van de hand voorgesteld door zijn ruiter. De piaffe was heel klein en met veel ritme, de passage ook met veel ritme en van de grond. De series waren kwaliteitsvol en de pirouettes heel klein en gezet. De score kwam uit op 74,394%.

Dorothee Schneider en Faustus

Vlak voor het EK raakte Dorothee haar Olympiade-paard Showtime licht geblesseerd. Daarop besloot ze om met Faustus aan de start te komen. Het was een proef met enorm veel power en expressie. De verruimingen waren stoer gereden. De piaffe was soms iets voorwaarts, maar wel mooi in het ritme. De passage werd met veel afdruk getoond. In de enorme galoppade lieten ze grote wissels zien. Het hele beeld was heel vanzelfsprekend en mooi op lengte voorgesteld. De proef werd beloond met 74,985%.

Adelinde Cornelissen en Governor

Adelinde kwam als eerste Nederlander aan de start. Governor toont enorm veel talent voor alle oefeningen. De passage was mooi van de grond, maar in de piaffe verloor Governor iets het ritme en het was ook iets voorwaarts. Het hele stap gedeelte was mooi losgelaten en zuiver. De serie om de twee was foutloos. In de serie om de pas ontstond een foutje. De prachtige gezette pirouettes waren echte hoogtepunten. Wat betreft het algemene beeld had Governor doorgaans iets meer halslengte mogen behouden. Ze noteerde 72,484%.

Alexa Fairchaild en Dabanos D’04

De Belgische Alexa Fairchald begon haar proef met de 18-jarige Dabanos D’04 (v. Abanos) goed, maar in de uitgestrekte stap dribbelde hij aan, wat heel veel punten kostte en de score onder de 70% dook. In de galop ontstond veel spanning, waardoor de fouten elkaar bleven opvolgen. De score kwam uit op 65,171%. Dabanos vormde eerder jarenlang een combinatie met Jeannette Haazen.

Bekijk hier alle uitslagen

Bron: De Hoefslag

Foto’s: Digishots

Adelinde Cornelissen - Governor STR
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots
Adelinde Cornelissen - Governor STR
Longines FEI Dressage European Championships 2021
© DigiShots