Wim Schroder
CHIO Twente 2019
© DigiShots
Wim Schroder CHIO Twente 2019 © DigiShots DigiShots

#Tokio l Geen OS voor Japanse bondscoach Wim Schröder: “Sportief gezien doet dit pijn”

Algemeen

De afgelopen vier jaar werkte Wim Schröder samen met de Japanse springruiters hard naar de Olympische Spelen toe, maar op het laatste moment vielen alle plannen in het water. De springruiter kreeg een dag voor vertrek te horen dat zijn coronatest positief uitwees. “De grond zakte onder m’n voeten weg, ja, het was een zwarte dag voor me”, vertelt hij aan Tubantia.

Advertisement

Goede beslissing

Vier jaar geleden sloeg Schröder de handen ineen met Paul Schockemöhle en ontfermden ze zich als bonscoaches over de Japanse springruiters. “Ik heb een geweldige tijd gehad. Eerst twijfelde ik nog of ik dit wel moest doen, maar na het einde van mijn sportieve carrière was dit uiteindelijk een heel goede beslissing. Het was een heel mooie leerschool om samen met Paul te mogen werken. Ik heb heel veel geleerd, mooie successen gehad met de ploeg en ook voor onze stal heeft het veel goeds gebracht”.

Druk

Hij vervolgt: “Ik mag er in Tokio niet bij zijn om het karwei af te maken. Dat is ontzettend balen en doet veel pijn”. Toch zal Schröder vanuit Nederland zo goed mogelijk de springcombinaties begeleiden. “Ik ben nog ontzettend druk met de ruiters, ik bel en facetime de hele dag met ze. Ze zijn nog niet de wedstrijdring uit, of ik heb de filmpjes al binnen. Ook met Paul heb ik continu contact. Maar ja, die man is 76 jaar oud, heeft alles al meegemaakt en schrikt niet meer zo gauw. Hij is heel rustig”.

Corona

De springruiter weet niet hoe hij corona heeft opgelopen. “Ik ben nooit bang voor corona geweest. Ik reisde de wereld over, heb duizenden testen gedaan en nooit gedacht dat corona mij zou raken. Natuurlijk staat de gezondheid voorop en zijn er heel veel mensen die er veel erger aan toe zijn. Maar dit doet mij sportief gezien pijn”, sluit hij af.

Bekijk het hele interview hier

Bron: Tubantia