Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
30/07/2021
Boonzaaijer Janneke, NED, Champ de Tailleur, 252 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 30/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Dagboek Janneke (5): “Rustig afsluiten”

Algemeen

Voor Janneke Boonzaaijer zit de wedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio erop. Zij keek vandaag naar het afsluitende springen van de eventing. Voor de verschillende disciplines houden ruiters voor de lezers van De Hoefslag een dagboek bij met al hun ervaringen. Voor de eventing was dit Janneke, die individueel deelnam met ACSI Champ de Tailleur

Advertisement

Rustig rijden

“Vandaag weliswaar geen keuring en springen voor mij, maar poetsen en even rustig rijden met Champ de Tailleur. Ging fijn, Champ is fit. Verder heb ik weinig nieuws te vertellen bij wat ik allemaal al gezegd heb. Ben een beetje leeg. Verder kunnen wij Andy natuurlijk van harte feliciteren met zijn landgenoten, de Engelsen, die op een mega manier het teamgoud wonnen. Of eigenlijk niet zijn landgenoten, maar zijn thuisbasis; Andy heeft een Nederlands paspoort. Andy noemde tegen de KNHS de paarden van Merel en mij kwaliteitsvolle paarden die bewezen hebben met moeilijke omstandigheden om te kunnen gaan. En dat hij ons hoopt nog verder te kunnen inzetten het seizoen, zoals op het EK in september.
Op het EK had ik dit seizoen wel gehoopt. Maar op het moment past het mij me even héél rustig te houden. Eerst maar eens fit thuiskomen.”

Van rol geruild

“Mijn moeder is straks thuis. We hebben nu geruild van rol. Mijn familie heeft meer dan genoeg voor mij gedaan, inclusief bijdragen aan een kijkfeest bij ons thuis ’s nachts tijdens de cross. Bijzonder hoe iedereen meeleeft. Dank jullie daarvoor. Nu is mijn moeder er voor mijn hoogzwangere zus Henrieke. En ik blijf nu even hier als groom tot Champ terugvliegt. Met mijn vriend Champ ben ik dit avontuur aangegaan. En ga ik dit ook passend afsluiten.”

Bron: De Hoefslag

Tekst: Claartje van Andel

Foto: Hippofoto.be Dirk Caremans