Victoria Max Theurer - Augustin OLD
World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2012
© DigiShots
Victoria Max Theurer - Augustin OLD World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2012 © DigiShots Leanjo de Koster

#Tokio l Victoria Max Theurer trekt zicht terug, Oostenrijk uit de running van teamcompetitie: “Welzijn gaat boven alles”

Algemeen

Een paar uur voordat de Grand Prix op de Olympische Spelen in Tokio van start gaat, maakt de Oostenrijkse teamruiter Victoria Max-Theurer bekend niet meer aan de start te komen. Dit betekent dat Team Oostenrijk zich niet meer als team kan kwalificeren voor de Grand Pix special die 27 juli plaatsvindt, zo meldt Eurodressage op haar website. “Het doet pijn, maar de gezondheid van mijn paarden is het belangrijkst”, reageert de amazone. 

Advertisement

Droom voorbij

De reden waarom de amazone zich terugtrekt is een gebitsprobleem bij de 11-jarige Abegglen (v. Ampere), dat behandeld moest worden. “Ik ben erg verdrietig omdat onze Olympische droom voorbij is”, legde Max-Theurer uit. “Met pijn in mijn hart moet ik me terugtrekken uit deelname aan de Grand Prix in Tokio. In de laatste training was Abby niet zijn gebruikelijke zelf, zoals ik hem ken, en we wisten niet waarom. We lieten hem nakijken door de teamdierenarts en met de paardenkliniek hier op het showterrein en gisteravond laat werd bij hem een acuut abces aan de wortel van een kies vastgesteld.”

Welzijn boven alles

De amazone benadrukt dat het welzijn van haar paard boven alles staat. “Dat betekent helaas wel dat we het Olympisch stadion niet kunnen betreden om voor ons team en Oostenrijk te laten zien wat we kunnen en waar we de afgelopen vijf jaar aan hebben gewerkt”.

Reserve

Er zijn geen plannen om alsnog een reservecombinatie naar Tokio te sturen, ondanks dat er twee plaatsvervangers aangewezen waren. Florian Bacher en Christian Schumach zullen nu individueel verder strijden voor Oostenrijk.

Bron: Eurodressage

Foto: DigiShots