Victoria Max Theurer - Augustin OLD
Alltech FEI World Equestrian Games™ 2014 - Normandy, France.
© DigiShots
Victoria Max Theurer - Augustin OLD Alltech FEI World Equestrian Games™ 2014 - Normandy, France. © DigiShots Victoria Max Theurer

Victoria Max-Theurer uit team Rotterdam, Valenta Steps vervangt

Dressuur
Advertisement
Victoria Max-Theurer trekt zich terug om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen 2019 in Rotterdam voor het Oostenrijkse team. De eerste reserve, Karoline Valenta Steps, neemt haar plaats in.

Overlijden

Max-Theurer had zich met twee paarden geselecteerd voor het Oostenrijkse team. De amazone had nog geen keuze bekend gemaakt of het paard Benaglio of Blind Date aan start zou komen. Door het plotselinge overlijden van haar vader Hans-Max Theurer, afgelopen 11 augustus, heeft de amazone besloten om zich terug te trekken voor het EK in Rotterdam.

Debuut senioren

De 25jarige Valenta Steps maakt haar debuut in het Oostenrijkse team. Eerder reed de amazone mee voor het U25 team van Oostenrijk. Dit is haar eerste jaar in het Grand Prix Senioren team. Met de Hannoveraanse ruin Diego (v. Desperados) reed ze in 2017 en in 2018 mee bij de Europese Kampioenschappen U25. Dit jaar reed ze op Grand Prix niveau 68,870% in Wiener-Neustadt, 70,283% in Mariakalnok, 69,870% in Ahleiten en 66,826% in Fritzens bijeen.

Doel teamplek

'˜'Ik had Victoria en haar team veel succes willen wensen. Ik had gehoopt dat Victoria zelf de strijd aanging ondanks het tragische overlijden van haar vader'', zei Valenta Steps. '˜' Mijn enthousiasme om een teamplek te hebben is beperkt, ook al was het mijn doel om voor dit seizoen, om mee te strijden in Rotterdam. Mijn team en ik zullen Victoria en haar familie in onze gedachten hebben''.   Bron: Eurodressage Foto: Digishots Hans-Max Theurer overlijdt op 76jarige leeftijd