Marten Luiten - Fynona
NK Dressuur 2019
© DigiShots
Marten Luiten - Fynona NK Dressuur 2019 © DigiShots

NK Dressuur | Marten Luiten: “Het is echt heel druk geweest”

Algemeen

Bron: Facebook / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Advertisement
Marten Luiten ging na zijn rit van gisteren in de Kaak Event Rent Prijs, het NK dressuur voor Junioren, al aan kop. Maar vandaag wist hij het goud veilig te stellen met zijn Fynona (v. Ampère). Zijn eerste proef werd beoordeeld met 74,848% en voor zijn winnende kür kreeg hij 77,800%.

Druk

Luiten heeft een drukke periode achter de rug. Afgelopen woensdag maakte hij nog zijn laatste eindexamen en donderdag was hij al in Ermelo. ‘Het is echt heel druk geweest, maar ik ben heel blij! De voorbereiding was wel even stressen, ik probeerde mijn trainingen wel zo normaal mogelijk te houden. Maar soms had ik er gewoon geen tijd voor, maar het heeft goed uitgepakt.’ Aldus de jonge ruiter na zijn proef van gisteren. ‘Ik heb het geluk dat mijn moeder heel veel helpt waar ze kan. Ik kan direct na school naar de paarden, natuurlijk wel even omkleden, paarden rijden en daarna meteen aan de studie.’

Gewoon meiden

Luiten is een van de weinige jongens tussen een hoop meiden op het Kampioenschap. ‘Het is heel gezellig! Ze zijn allemaal aardig en er is nog een andere jongen dus dat gaat ook prima. Ik ben er niet zo mee bezig. Het zijn allemaal andere ruiters en amazones in plaats van gewoon meiden.’ Sluit de jonge ruiter lachend af.

Podium

Achter Luiten werd Sanne van der Pols met Excellentie (v. Don Schufro) met 76,225% tweede. Na haar proef van gisteren stond zij nog op een derde plek, maar wist in de kür een plek op te schuiven. De fanatieke Micky Schelstraete maakt de top 3 compleet. Haar Grand-charmeur (v. Apache) liep in de kür naar een nette score van 75,100%. Bekijk hier de uitslag Foto: DigiShots