Algemeen

Foto: Albertine Nannings (Spaanse Rijschool )
  • aangepast 29 juni 2021 21:15

Sonja Klima nieuwe hoofd Spaanse rijschool

Sonja Klima is het nieuwe hoofd van de Spaanse Rijschool in Wenen. Ze volgt Elisabeth Gürtler op, zo heeft de Raad van Commissarissen besloten. Volgend de Kleine Zeiting is de snelle beslissing een verrassing en bovendien niet onomoestreden. Er zou flinke weerstand zijn geweest tegen de aanstelling van de 55-jarige Klima, de voormalige echtgenote van de voormalige SPÖ-bondskanselier Viktor Klima.

Drie kandidaten

Zowel de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz en landbouwminister Elisabeth Köstinger spraken zich voor Klima uit. De andere twee kandidaten waren voormalig Miss World Ulla Weigerstorfer en Herwig Radnetter, die onder meer als ruiter als sinds lange tijd aan de Spaanse Rijschool verbonden is. Radnetter was de favoriete kandidaat van de Raad van Commissarissen, onder voorzitterschap van Johann Marihart.  Gezegd wordt dat de raad zelfs heeft gedreigd in zijn geheel op te stappen als de kandidaatschap van Klima zou worden doorgezet.  Zij zou immers een goede bekend zijn van Sebastian Kurz.

Niet nodig

Volgens Elisabeth Grossmann, van de Sociaaldemocratische Partij van Oostenrijk, was een nieuw hoofd van de Spaanse Rijschool helemaal niet nodig. Alle werkzaamheden vallen namelijk al onder algemeen directeur Erwin Klissenbauer, vindt ze. De vergoeding van zo’n 8000 euro per maand zou beter besteed kunnen worden denkt ze bovendien. Grossmann maakte zich in het verleden sterk voor het behoud van Lipizzanergestüt Piber, waar de Lipizzaner paarden van de Spaanse Rijschool geboren worden.

Belangrijke rol

Nu het besluit over de aanstelling van Klima is genomen, zullen de contractonderhandelingen beginnen.  Klima zou vooral op het gebied van marketing, public relations en fondsenwerving een belangrijke rol kunnen gaan vervullen. Zie ook: Managementteam Spaanse Rijschool Wenen herbenoemd Bron: Kleine Zeiting Foto: Albertine Nannings

Advertisement

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Advertenties