Managementteam Spaanse Rijschool Wenen herbenoemd

Managementteam Spaanse Rijschool Wenen herbenoemd

0 223

Het managementteam van de Spaanse Rijschool in Wenen is herbenoemd. Algemeen directeur Elisabeth Gürtler en manager Erwin Klissenbauer die de leiding van de rijschool hebben sinds 2007 zullen hun werk nog eens vijf jaar voortzetten. Dit werd donderdag aangekondigd door het Oostenrijkse ministerie van landbouw via een persbericht.

Oostenrijkse identiteit

Minister Andrä Rupprechter benadrukte dat Gürtler en Klissenbauer aanzienlijk hebben bijgedragen aan de toekomstgerichte ontwikkeling van de rijschool. De Spaanse Rijschool is een onderdeel van de Oostenrijkse identiteit en een wereldberoemde ambassadeur van de cultuurgeschiedenis. Ze feliciteert het team met de herbenoeming en kijkt uit naar verdere samenwerking.

Voorzitter Johann Marihart verklaarde met de herbenoeming de succesvolle koers van de afgelopen jaren te willen bevestigen. Met de verlenging van de eind december aflopende mandaten van de stelde de Raad van Bestuur de continuïteit in het leiderschap zeker. Dit zou voor de rijschool het behoud zijn van de klassieke rijkunst voor de toekomst zonder de economische randvoorwaarden uit het oog te verliezen.

Oudste ter wereld

Tijdens de UNESCO conferentie in 2015 in Namibië werd besloten de Spaanse Rijschool toe te voegen aan de UNESCO werelderfgoedlijst van immateriële cultureel erfgoed. De Spaanse Rijschool in Wenen is de oudste rijschool ter wereld. De klassieke rijkunst wordt er al 450 jaar lang beoefend.

Dressuurliefhebbers kunnen van 27 t/m 29 oktober hun hart ruimschoots ophalen in Rotterdam Ahoy. Dan geven de beroemde witte Lipizzaners van de Spaanse Rijschool uit Wenen drie voorstellingen. In het voorprogramma is Bastiaan de Recht te zien die het publiek gaat laten genieten van werken aan de lange teugel. Hierbij zal zijn 16-jarige lusitano ruin Uxeque das Rosas alle hogeschool oefeningen uitvoeren die ook onder het zadel worden gereden.

Bron: Pferderevue

Foto: Stefan Seelig

Reacties