Afbeelding
Foto: FEI

Zeven niet-paardendingen die je op stal niet kunt missen

Algemeen

Je zadelkast zit vanzelfsprekend barstensvol met paardenspullen. Je zadel en hoofdstal hangen er, en daarnaast heb je natuurlijk meerdere halsters, dekjes en borstels. Maar er zijn ook genoeg zaken die niks met paarden te maken hebben, maar die je er toch goed bij kunt hebben. We zetten er zeven op een rij.

Advertisement

Extra telefoonoplader

Als je alleen op stal bent is het verstandig om altijd een telefoon bij je te hebben. Zo kan je altijd iemand bereiken als er wat aan de hand is. Dit lukt natuurlijk niet als je telefoon leeg is. Zorg er daarom voor dat je standaard een telefoonlader in je kast hebt liggen.

Pleisters

Ken je dat? Je lette net niet goed genoeg op tijdens het op stal zetten van je paard en nu zat je vinger klem. Of je hebt een blaar op je hand omdat je paard tijdens het longeren zo fris was dat de longeerlijn door je handen schoot. (Trek dan ook handschoenen aan!) Voor dit soort kleine ongelukjes is het handig dat je altijd pleisters binnen handbereik hebt.

Sudocrème

Sudocrème is super handig om op stal te hebben. Je kan dit gebruiken voor kleine wondjes bij je paard, zoals mok of een bijtwond. Maar het werkt ook perfect als zonnebrandcrème voor de neus en mond van je paard. In sudocrème zit zink dat niet alleen verkoelend werkt, maar ook een samentrekkende (adstringerende) werking heeft. Hierdoor kunnen wondjes versneld herstellen. De indampende werking op vocht zorgt voor indroging van de ingesmeerde plek.

Tandenborstel

Een tandenborstel? Ja echt waar! De tandenborstel gebruik je om de kleine plekjes van je zadel en hoofdstel in te vetten. Zo kom je gemakkelijk bij het stukje achter het clipje van je hoofdstel en de naadjes van je zadel.

Babydoekjes

Babydoekjes zijn echt de oplossing voor alles. Je kan deze dingen letterlijk overal voor gebruiken. Je spullen zoals je zadel, hoofdstel en peesbeschermers gaan er door glimmen. Je kunt ze ook gebruiken voor de neus en ogen van je paard, dit is de perfect finishing touch als je op wedstrijd gaat of een fotoshoot hebt. En wat denk je van je eigen handen? Die maak je snel even schoon als je geen stromend, schoon water in de buurt hebt.

Haarelastiekjes

Op de een of andere manier knappen elastiekjes altijd als je nét van plan bent om op je paard te stappen. En wat is er nou vervelender dan rijden met lange, losse haren? Het is dan ook fijn als je elastiekjes op voorraad hebt, en dan het liefst in iedere zak van je broek, jas, bodywarmer en vest. En dan bedoelen we niet de invlecht-stiekjes van je paard.....

Naald

Ken je dat? Kom je op stal en dan heeft je paard wéér een gat in zijn deken gemaakt. Uiteraard gebeurt dit alleen als het buiten super hard regent, dus hem zonder deken zetten is ook geen optie. Als je naald en draad in je kast hebt liggen, kan je het gat gemakkelijk repareren. Ideaal! Houd er wel rekening me dat een deken die je met naald en draad hebt gerepareerd op die plek niet meer (goed) waterdicht is. Een reparatiesetje om je waterdichte deken te repareren is dus ook absoluut een must!

Multifunctionele kruk

Oh en de laatste past niet in je kast, dus tellen we ook niet mee. Maar wat op geen enkele stal mag ontbreken is het superhandige houten krukje van het alom bekende Zweedse meubelwarenhuis. Niet alleen onmisbaar als opstaphulp, maar gewoon multi-inzetbaar. Om op te zitten, om de voorpluk van je paard mee in te kunnen vlechten en ook je instructeur zal dankbaar zijn dat hij tijdens je les aan de bakrand staat! 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming viahoefslag@mphorses.nl niet toegestaan 

Foto: archief