Tim Lips en Bayro
Tim Lips en Bayro Foto: Remco Veurink

Derde plek voor Nederlandse eventingruiters in Nations Cup Strzegom

Algemeen
Advertisement
In het Poolse Strzegom stond dit laatste weekend van juni een wedstrijd uit de FEI Nations Cup Eventing op het programma. Het Nederlandse team haalde hier met een mooie derde plaats de nodige punten binnen voor het klassement van de Nations Cup. Op een vierde plaats realiseerde Tim Lips met zijn Bayro (v.Casantos) het beste individuele Nederlandse resultaat.

TeamNL

Het team van bondscoach Bettina Hoy bestond uit Tim Lips met Bayro, Laura Hoogeveen met Wicro Quibus N.O.P. (v.Quasimodo Z), Merel Blom met Chiccolino (v.Chico's Boy) en KNHS Talententeamlid Janneke Boonzaaijer met ACSI Champ du Tailleur (v.Quidam de Revel). TeamNl begon sterk in Strzegom met een tweede plaats na de dressuur en individueel een eerste plaats voor Lips. In de cross gingen de vier combinaties weliswaar allen zonder hindernisfouten rond, maar liepen ze wel tegen enkele tijdfouten aan.

Niet tevreden

Voor het afsluitende springen stond TeamNl op een solide derde plaats en Lips individueel tweede. In het springen rolden helaas de nodige balken, maar kon Nederland de derde positie wel overtuigend vasthouden. Een verder zeer goed springende Bayro een balk uit de lepels tikte waarmee Lips terugzakte van de tweede naar de vierde plaats. De ruiter is dan ook gematigd tevreden na afloop. 'Na de dressuur stond ik eerste, als ik dan kijk naar het resultaat, ben ik niet tevreden met mijn vierde plaats. Ik ben wel heel blij over hoe mijn paard liep, al baal ik natuurlijk van die ene springfout. Met het team hebben we hele belangrijke punten binnen gehaald voor de FEI Nations Cup en dat is gewoon goed met dit team en daar ben ik blij mee.'

Duitsland aan kop

De overwinning in het individuele klassement van de CCIO4* ging naar Duitser Michael Jung en fischerChipmunk FRH (v.Contendro I). Ben Hobday werd met Shadow Man (v.Fidjy of Colors) tweede, nipt voor Andreas Dibowski en FRH Corrida (v.Contendro I). In de Nations Cup pakte Duitsland een ruime overwinning, Groot-Brittanií« werd tweede.

Tokio

De Eventingruiters van TeamNl strijden nog volop voor kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio. Startbewijzen zijn nog te verdienen via het EK dat eind augustus in het Duitse Luhmuhlen verreden wordt en via het eind klassement van de FEI Nations Cup. Kijk hier voor alle uitslagen. Bron: persbericht Zie ook: Eventingruiters strijden via EK en FEI Nations Cup voor tickets naar Tokio Foto: Remco Veurink