Afbeelding
Foto: Leanjo de Koster

Vierde plaats voor Olivia Pleysier in Sopot

Algemeen

adrotate group="120"

Advertisement
Met het paard Timeless 17 viel de 20-jarige amazone Olivia Pleysier net buiten de prijzen in het Poolse Sopot. Hiermee was zij de best-scorende Nederlandse in de categorie CCI2*. Zij eindigde ruim voor Elaine Pen, die met Falling in Love eindigde op de elfde plaats.

Omhoog geklommen

Na een nette dressuurproef stond Pleysier op de twaalfde plaats. Zij kreeg 31,3 strafpunten in de dressuur en stond daarmee twaalfde. Hiermee stond ze toen nog onder Pen die na de dressuur een 9e plaats had bemachtigd. In de springronde kreeg Pen echter 9,6 strafpunten toegekend, waardoor zij flink in het klassement zakte. Pleysier vloog daarentegen door dit parcours heen en bracht het er vanaf met maar 0,4 strafpunten. Hiermee stond zij na de springronde derde. Ook in de cross bleef de amazone helaas niet foutloos, hier kreeg ze 1,6 punten te verduren en zakte daarmee naar een super nette vierde plaats.

A-kader juniore

Pleysier is geen onbekende in de eventingsport. In 2016 werd zij naar aanleiding van haar prestaties opgenomen in het A-Kader Junioren. Toenmalig bondscoach Jan van Beek nam haar in het kader op. Het resultaat van Olivia Pleysier met de tienjarige Ierse merrie Soraya 230 (v. Lux) in de lange 1* in Fontainebleau voldeed namelijk aan de kadercriteria om opgenomen te worden.

EK Eventing

De amazone reed eerder dit jaar mee aan het Europees Kampioenschap Eventing voor de Jeugd in Maarsbergen. Debuterend bondscoach Marcelle de Kam was van tevoren al enthousiast over de groep Young Riders die ons land vertegenwoordigden. "De Young Riders is een professioneel groepje die net als de junioren met flair rondrijden. Het is heel fijn om met zo een groep te mogen werken, maar ook best spannend. Wel gezonde spanning hoor, want ik vind het super leuk om te doen.' Die flair wisten ze vast te houden op het EK, waar zij als Nederlands team derde werden. Klik hier voor alle uitslagen. Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming is niet toegestaan Foto: Leanjo de Koster