Afbeelding
Shutterstock

Wedden op paardenrennen: een miljardenindustrie

Algemeen
Advertisement
(SPONSORED CONTENT) - Noem maar twee sporten waar ze in Engeland graag op wedden en de kans is groot dat je naast voetbal ook paardenrennen opnoemt. Anders dan in Nederland wordt er door de Britten veel gewed op paardenraces en zitten er bij een beetje paardenrace ook een hoop mensen op de tribune die allemaal azen op het snelste paard. In ons eigen land is het fenomeen rondom paardenraces nog lang niet zo groot als in het Verenigd Koninkrijk, maar er is wel een toename in het aantal weddenschappen op paardenraces. We vertellen je er graag meer over, want het is niet alleen maar koek en ei in de paardensport. Paardenraces kunnen namelijk enorm gevaarlijk zijn en er zijn elk jaar dan ook tussen de 700 en 800 paarden die overlijden tijdens de races. Het is de kostprijs die wordt betaald voor deze miljardenindustrie.

Paarden die een miljardenindustrie voeden

Paardenraces worden ook wel aangeduid met de term paardenrennen. In deze sport gaat het allemaal om de paarden die samen met de ruiters zo snel mogelijk moeten rennen om zodoende als eerste over de finish te eindigen. Het doel daarbij is uiteraard om eerste te worden, maar ook om een hele industrie te voorzien. De meest populaire variant van paardenrennen wordt in het Verenigd Koninkrijk Derby genoemd en is na voetbal de op een-na-populairste sport om op te wedden. Dat er nogal wat geld omgaat in deze industrie kunnen we ook doortrekken naar de Arabische wereld en de Verenigde Staten. Zo bracht de hengst Arrogate in 2017 bijvoorbeeld 17.4 miljoen dollar op tijdens de Dubai World Cup.

Het Cheltenham festival

In het Verenigd Koninkrijk vindt elk jaar het Cheltenham festival plaats. Tijdens dit festival dat elk jaar in maart plaatsvindt, gokken spelers uit heel de wereld op het paard dat volgens hen de meeste kans maakt om als eerste over de finish te komen. In het Verenigd Koninkrijk is het Cheltenham festival zelfs een van de grootste gokevenementen van het jaar, al zou het evenement in 2020 veel mensen een bittere nasmaak bezorgen. Dit jaar zou het evenement namelijk tussen 10 en 13 maart plaatsvinden en dat was inderdaad net op het moment dat het coronavirus voet aan de grond zou zetten in het Verenigd Koninkrijk. Na het festival zou er een enorme groei zijn in het aantal coronabesmettingen in zuidwest Engeland.

Elke dagen zijn er paardenraces

Naast het Cheltenham festival zijn er ook races die elke dag plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk. Zo is er bijvoorbeeld ook het Grand National en in hoofdstad Londen vind je ook een hoop renbanen waar races worden georganiseerd. Die overvolle kalender aan paardenraces zorgt ervoor dat bookmakers elke dag weddenschappen kunnen aanbieden, al moeten ze daarbij wel vechten om de klanten. Door het enorme aanbod van online bookmakers is het niet eenvoudig om nieuwe spelers aan te trekken. Door toch te komen met voordelige bonussen voor online casino's wordt toch geprobeerd om spelers over de streep te trekken. En als je niet achter het wedden op paardenraces staan, dan kun je nog altijd kiezen voor de virtuele races. Ook daar kan op gewed worden en dat lijkt ons een veel beter alternatief. Zo kan er alsnog geld worden gewonnen zonder dat paarden eronder lijden. Foto: archief