Afbeelding

Hippisch Ondernemers Event “Paardenwelzijn & Promotie” op 7 oktober 2023 in Eemnes

Algemeen

Het Hippisch Netwerk Team (HNT), een samenwerkingsverband van hippische ondernemers, organiseert zaterdag 7 oktober 2023 het netwerkevent “Paardenwelzijn & Promotie”. Tijdens dit event wordt door een vakkundig gezelschap gediscussieerd over de toekomst van de hippische sector. Dit kennis en inspiratie event vindt plaats bij Stal Paardenvreugd in Eemnes en is open voor alle hippische ondernemers. 

Advertisement

In gesprek

Het HNT gaat graag in gesprek met hippische ondernemers over de toekomst van hippisch Nederland. De bezoekers van dit event worden uitgenodigd mee te denken omtrent onderwerpen als positieve promotie voor de hippische sector, de invloeden van social media, hoe kunnen hippische opleiders de jonge generatie enthousiast houden, de diverse paardenwelzijnsaspecten, afvoer van paardenmest en meer. Onder begeleiding van een coach gaan de bezoekers ‘s middags in groepen aan het werk met casus vanuit de praktijk. 

Debat over de toekomst van de hippische sector 

Het hippisch debat omtrent “Paardenwelzijn & Promotie” staat op het avondprogramma. Gespreksleider Dinette Neuteboom (hippisch journalist) ontvangt vier ervaren ondernemers in dit debat. Dit zijn Lauw van Vliet (van Stal Van Vliet, hengstenhouderij en verkoop van paarden), Antoinette Schrauwen (van Opfokstation Raepshille, Friese paardenopfok), Alex Nijboer (van Horses2fly, internationaal paardentransport) en HNT-ambassadeur Marcel van Manen (van MT Stables, training, keuringsklaar maken en verkoop van paarden). Deze vakkundige ondernemers gaan met elkaar in gesprek over onderwerpen waar elke hippische ondernemer vandaag de dag mee te maken heeft, zoals:
- Hoe gaan we om met de hedendaagse druk op de hippische sector vanuit diverse hoeken in onze samenleving via social media?
- Kijken wij als sector wel eens goed in de spiegel? Wat kunnen wij als sector beter doen?
- Hoe kunnen we als ondernemers samenwerken aan het behoud van een sterke sector?
- Hoe kunnen wij de mooie kanten van de paardensport en -houderij tonen aan niet-paardenmensen in onze samenleving?
- En meer interessante bespreekpunten.

Paardenvreugd

Tijdens dit debat wordt het publiek betrokken en uitgenodigd om reacties en tips te geven. De beste ideeën ontwikkel je samen! Stal Paardenvreugd en ‘Crossbreeding’ Het Hippische Ondernemers Event is op de locatie van Stal Paardenvreugd in Eemnes. In 2022 werden de eigenaren van dit bedrijf (Fam. Van ’t Klooster) door de jury van de Stichting Hippische Innovatieve Projecten (HIP) als tweede verkozen in de titelstrijd ‘Hippische ondernemer van het jaar’. Een aantal jaren terug heeft Fam. Van ’t Klooster een compleet nieuwe locatie ingericht welke op 7 oktober te bezichtigen is. 

Stoeterij Hoge Ginkel

Ook wordt er door HNT Zilver partner Stoeterij de Hoge Ginkel een interessante presentatie gegeven omtrent de combinatiefokkerij van Iberische- en Warmbloedpaarden. Het fokken van fijn rijdbare en makkelijke paarden voor de breedtesport krijgt steeds meer aandacht in de paardenwereld. En daar richt men zich op in het ‘Crossbreeding’ traject. Netwerkevent met hippische ondernemers Dit event is een echte aanrader voor ondernemende paardenhouders en andere hippische ondernemers zoals verkopers van paarden, instructeurs, pensionstal- en manegehouders, therapeuten, opleiders, zelfstandig dierenartsen, ondernemende fokkers, hengstenhouders, hoefsmeden en meer hippische beroepsgroepen. Kennis, inspiratie, motivatie en met plezier samenwerken aan een gezonde toekomst voor de paardensector staat voorop. 

Tickets bestellen

Kortom: een event waar positieve muziek in zit in en waar je gezellig kunt netwerken. Samen sterk in het hippisch netwerk! Denk mee over de toekomst van de paardensector. Leer van elkaar, inspireer elkaar en motiveer elkaar! Kom naar dit event en ontmoet HNT partners en andere ondernemende paardenliefhebbers. Bestel je ticket voor 25 September 2023 via de HNT website.