Thijmen Vos - Cadillac Z
CH Deurne 2024
© DigiShots
Thijmen Vos - Cadillac Z CH Deurne 2024 © DigiShots DigiShots

NK Springen | Thijmen Vos oppermachtig en wint Nederlandse juniorentitel: “Het hele weekend sprongen de paarden super”

Springen

Geen enkele junior wist Thijmen Vos voorbij te streven op het NK Springen in Deurne. Hij wist met zijn beide paarden op de eerste en tweede plaats te eindigen in het klassement. Het zilver werd omgehangen bij Yoni van Santpoort met Esprit (v.Sir Scandic) die een balk zag vallen in de laatste hindernis van de driesprong. Milan Morssinkhof reed vandaag als enige een foutloze tweede manche en won het brons met VDL Quickthago. 

Advertisement

Twee tijdfouten

Het was een spannende tweede manche om het Nederlands kampioenschap. Thijmen Vos reed slechts twee tijdfouten over vier parcoursen met zijn Cadillac Z (v. Carrera VDL). Als laatste combinatie wisten ze de klus te klaren en mag hij zich een jaar lang Nederlands kampioen junioren noemen. “Cadillac is een abnormaal voorzichtig paard, hij heeft heel veel erin. Het is gewoon een super paard, het gevoel is zo goed en hij heeft zo veel overmacht. Hij gaat echt nog ver komen”, is de ruiter enthousiast. 

‘Voor mij liep het gewoon’

“Mijn paarden had ik voor mijn gevoel heel goed in vorm. Het hele weekend sprongen ze super, dat gaf mij veel vertrouwen met rijden. Het liep gewoon allemaal, het was echt een heel goed weekend voor mij. Er gebeurde heel veel in de tweede manche, maar voor mij liep het gewoon. Soms heb je van die weekenden die niet lopen, en soms wel. Dit was zo’n weekend. Ik ben echt heel blij”, aldus een trotse Nederlands kampioen. “Ik hoop natuurlijk dat ik naar het EK toe mag, hoe ik daarvoor nu een plan moet maken ga ik met de bondscoach overleggen.”

Bron: KNHS

Foto: Digishots