Mirte Siersema met Seppe
Mirte Siersema met Seppe Foto: M.vdfotografie

Mirte Siersema: “Je leert er super veel van”

Dressuur

De twaalfjarige Mirte is nu al een hele fanatieke ruiter in het beleren van jonge pony’s. “Ik ben gewoon als een manegemeisje begonnen. Daar heb ik de eerste vier jaar doorgebracht.”

Advertisement

Maar uiteindelijk kwam ze bij een kennis die een jonge pony had staan waar Mirte op ging rijden. Dat was het moment waarop het wat serieuzer begon te worden. “Nog steeds reed ik op de manege, dat was zodat ik nog les kon krijgen.”

Verkocht

De eerste jonge pony werd verkocht, maar daarna kwamen de volgende paar. “Daar kon ik heel goed mee, dus die heb ik ook heel lang gereden.” Maar deze werden ook verkocht en zo kwam weer de volgende. Wat is er nou zo leuk aan al die jonge pony’s? “Ze zijn allemaal heel verschillend. De ene is super uitdagend en de anders is juist weer heel lief. Je leert er superveel van, en dat is gewoon heel leuk.” Mirte rijdt de pony’s bij het zadelmak maken en neemt ze mee in de manegelessen, maar daarna zijn ze altijd al snel verkocht. De lessen die de pony’s Mirte leren blijven haar gelukkig wel altijd bij. “De eerste pony heeft mij geleerd om ze aan de teugel te kunnen rijden. Springen kon ik eerst ook niet zo goed. Door de jonge pony’s leer je dat toch beter.”

Seppe

Ondertussen kwam Mirte op de manege Seppe tegen. “Toen ik hem leerde kennen was hij zelf nog een baby.” Seppe ging naar de opfok en kwam later weer terug naar de manege. Langzaam zijn ze begonnen met het beleren van Seppe en soms zit Mirte er ook al op. Dat gaat allemaal al heel erg goed.

Toekomst

Naast het rijden van alle jonge pony’s heeft Mirte met Seppe grotere toekomstplannen. “Seppe wordt niet verkocht, die blijft gewoon.” Met Seppe hoopt Mirte dan ook in de wedstrijdring te gaan verschijnen, voornamelijk in de springsport. “Het maakt me niet uit hoe het gaat. Natuurlijk willen we proberen om zo ver mogelijk te komen. Maar het belangrijkste is dat het goed is voor Seppe.” Voor Mirte en Seppe staat het hebben van plezier en samen genieten voorop.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via hoefslag@mphorses.nl is niet toegestaan

Foto: M.vdfotografie