Marlies van Baalen - Go Legend DVB
CDI Exloo 2023
© DigiShots
Marlies van Baalen - Go Legend DVB CDI Exloo 2023 © DigiShots DigiShots

CDI Exloo | Marlies van Baalen en Go Legend tweede in de kür op muziek

Dressuur Olympische Spelen Parijs

Nadat Marlies van Baalen al een uitstekende proef reed met Habibi DVB in de Grand Prix Special, kwam ze zaterdagavond in de kür op muziek aan de start met haar Olympische Go Legend (v. Totilas). Met twee eerste, een tweede, een vierde en een zesde plaats werd ze tweede met 74,55%. De rubriek kwam op naam van de 64-jarige Spanjaard Juan Antonio Jimenez-Cobo die Quartar (v. Quaterback) naar 75,28% stuurde. 

Advertisement

Flink juryverschil

Marlies van Baalen en Go Legend lieten een solide proef zien waarbij er nog veel winst te behalen is in de staponderdelen. Deze onderdelen drukken de score met flinke onvoldoendes. Daar tegenover stonden veel hoogtepunten in de appuyementen, piaffe, passage en pirouettes. Naast de uit elkaar geleden plaatsing zaten er ook grote verschillen in de gegeven scores. Van 70,18% liep het op tot 77,50%.

Jennifer Sekreve en Hitmaker derde met nieuw PR

In de rubriek kwamen elf combinaties de piste binnen om hun kür op muziek te rijden. De derde plaats werd opgeëist door Jennifer Sekreve die een nieuw persoonlijk record bijeen reed met KWPN-hengst Hitmaker (v. Wynton). De juryleden beoordeelden hun kür op muziek met 74,48%. Bart Veeze reed een harmonieuze kür met KWPN-hengst Imposantos (v. Wynton) en werd daarmee zesde met 71,21%. Laura Knijnenberg - van Lierop volgde op de zevende plaats met 68,38%. 

Bekijk hier de uitslag.

Bron: De Hoefslag

Foto: Digishots