Sanne Thijssen - Con Quidam RB
ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022
© DigiShots
Sanne Thijssen - Con Quidam RB ECCO FEI World Championships - Herning - Denmark 2022 © DigiShots DigiShots

Sanne Thijssen en Con Quidam maken het onmogelijke waar en winnen GCT Valkenswaard

Springen

Op een weergaloze wijze wist Sanne Thijssen haar zeventienjarige hengst Con Quidam (v. Quinar) naar een prachtige overwinning te rijden in de Global Champions Tour Valkenswaard te rijden. Voor het uitzinnige voornamelijk Nederlandse publiek, won ze van negen andere topcombinaties. Met haar prestatie heeft ze een ticket veiliggesteld voor de finale in Praag. Het is extra knap omdat dit de enige etappe was waarin ze aan de start kwam.

Advertisement

Onverslaanbaar

Sanne en haar hengst zijn onverslaanbaar. Twee weken geleden wonnen ze de 4* GP van Moerzeke en zaterdagavond de 5* GP in Valkenswaard. “Ik wilde deze zo graag winnen, en dat wist ie!”, vertelt Sanne na afloop enthousiast. Haar hengst is enorm snel en met gemak reden ze een foutloze eerste omloop. In de barrage liet het publiek duidelijk merken wie zij als winnaar zagen. Met een supersnelle ronde van 38,10 seconden wonnen ze overtuigend. “Ik wilde graag laten zien wat we kunnen en dat pakte vanavond fantastisch uit.”

Publiek in de rij 

De combinatie is enorm populair. Na afloop stond het publiek in de rij voor haar. Er werden handtekeningen en foto’s verzameld. “Vooral de meiden kunnen zich denk ik echt in mij herkennen en ik denk toch iets minder in een man”, zegt Sanne daarover. “Je voelt dat publiek echt als je binnenrijdt. Ze schreeuwde mij letterlijk naar de finish en dat deden ze bij de andere ruiters echt minder. Ik denk echt dat Con Quidam voelde dat ik zo graag wilde winnen. Het is een dier en die hebben heel veel gevoel. Con Quidam heeft een abnormaal karakter, die weet precies hoe dit spelletje werkt en wat hij moet doen. We zijn al tien jaar een combinatie en voelen elkaar perfect aan.” 

Olympische Spelen 

Welke dromen heeft de amazone nog met haar hengst? “Con Quidam is nog meer in vorm dan twee jaar geleden, al weet ik niet hoelang we dit nog in de sport kunnen blijven doen. Dus deze overwinning betekent veel voor mij. Natuurlijk droom ik van de Olympische Spelen, maar ik moet ook reëel zijn. Dat is wel iets anders dan een Grote Prijs winnen. Eerst gaat Connie morgen de hele dag op de wei”, vertelt ze tevreden.

Harrie Smolders op één

Sanne wist Max Kühner en Ben Maher achter zich te laten in deze wedstrijd. Maikel van der Vleuten ging als aanvoerder van start, maar helaas viel er een balk uit de lepels. Harrie Smolders kreeg ook een springfout, maar wist de eerste plaats in de tussenstand op te eisen. De veertiende etappe vindt plaats van 15 tot en met 17 september in Rome.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots