Tom Schellekens - Fiarabo
Jumping Amsterdam
© DigiShots
Tom Schellekens - Fiarabo Jumping Amsterdam © DigiShots DigiShots

Jumping Amsterdam | Tom Schellekens wint beide U25-rubrieken: “De vorm van het weekend was bepalend”

Springen Jumping Amsterdam

Tom Schellekens is in de winning mood, hij wist de U25-rubriek zowel donderdag als zaterdag op zijn naam te schrijven. Zaterdagavond werd de Hästens Prijs op 1,45m-niveau waarin hij zijn merrie Fiarabo (v. Diarado) in de barrage van 31,93 over de finish loodste. Tani Joosten en Galdal Me (v. Zambesi TN) waren net iets langzamer en reden in 32,34 seconden over de eindstreep. Het podium werd compleet gemaakt door Bas Moerings. Hij reed zijn KWPN-hengst Ipsthar (v. Denzel van het Meulenhof) na een foutloze barrage in 32,48 rond. 

Advertisement

‘Niet te gek’

“Dat ik nou voor de tweede keer op rij een U25-rubriek win op Jumping Amsterdam maakt het wel extra bijzonder”, is Tom enthousiast. “In de eerste omloop sprong Fiarabo uit het boekje. Er zijn geen snellere paarden dan zij. Dus dit was echt genieten. Mijn plan voor de barrage was om zo hard mogelijk te rijden, maar ik wilde niet te gek doen.” En dat lukte.  

Geheim

Bij de dressuur komt het vaker voor, tweemaal dezelfde rubriek winnen. Bij het springen is de kans veel kleiner. Wat is Tom zijn geheim? “Gewoon een ontzettend goed paard hebben én een beetje geluk. De vorm van het weekend was bepalend. Het is een paard met ontzettend veel kwaliteit. Zaterdag heeft ze bewezen hoe fantastisch ze is. Een gaatje hoger komt er nou wel aan.’’

Bekijk hier de uitslag. 

Bron: Jumping Amsterdam

Foto: Digishots