Afbeelding
Arnd Bronkhorst

Nederlandse springruiters derde in spannende Nations Cup van Calgary

Springen

TeamNL is samen met Ad Wagemakers en Peter van de Waaij afgereisd naar het Canadese Calgary. De Nations Cup werd zaterdag verreden en na de eerste omloop ging Nederland samen met Zweden aan de leiding met nul strafpunten. Na de tweede manche werd uiteindelijk de derde plaats. 

Advertisement

Vrieling beste resultaat

In de tweede omloop kwamen er voor Nederland acht strafpunten bij. Zwitserland hield het resultaat van zeven strafpunten en Zweden liet slechts vier strafpunten noteren. Jur Vrieling zette met zijn Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue) het beste Nederlandse resultaat neer door beide omlopen foutloos te blijven. Johnny Pals reed zijn Charley (v. Calido) foutloos in de tweede omloop. Echter verloor hij zijn stijgbeugel wat hem vier tijdstrafpunten kostte. Zij waren het streepresultaat nadat er in de eerste omloop een balk en twee tijdstrafpunten werden geteld. 

Op de laatste hindernis

Harrie Smolders en zijn Bingo du Parc (v. Mylord Carthago) reden een foutloze eerste omloop. In de tweede omloop viel er een balk en kwam er nog een tijdfout bij. De vijf strafpunten waren het streepresultaat. Patrick Lemmen en Exit Remy (v. San Remo) kregen een balk op de laatste hindernis in de tweede manche. Het Nederlandse team liet hiermee weer een goede prestatie zien!

Bron: KNHS

Foto: Arnd Bronkhorst