Jur Vrieling - Fiumicino van de Kalevallei
The Dutch Masters 2022
© DigiShots
Jur Vrieling - Fiumicino van de Kalevallei The Dutch Masters 2022 © DigiShots DigiShots

Jur Vrieling over derde plaats GP Londen: “Dit was onze eerste Grand Prix”

Springen

Zaterdagavond stond het hoofdnummer op het programma, de Longines Global Champions Tour Grand Prix van Londen. Jur Vrieling reed met zijn Comme-Laude W een foutloze eerste manche. In de barrage werd Jur derde in een snelle tijd van 38,71 seconden. Pieter Devos won met Mom’s Toupie de la Roque en Olivier Philippaerts,  werd tweede met H&M Miro.

Advertisement

Combinatie vormen

Het was pas de eerste Grand Prix voor de combinatie Vrieling - Comme-Laude W. “Ik had Comme-Laude W al een paar keer mee gehad op concours nadat hij eerst door Bart Bles werd gereden. Ik had Ellen Whitaker en Pieter Devos voor mijn hun barrage zien rijden. Ik hoopte dat ik sneller zou zijn dan Ellen en dat lukte. Ik wist dat ik de tijd van Pieter niet zou halen. Dan ben je nog afhankelijk van de ruiters na mij en daarvan was Phippaerts ook sneller. Ik moet nog wat meer een combinatie vormen met Comme-Laude W, maar ik ben zeer tevreden over hem”, vertelt Jur.

Valkenswaard

Zaterdagochtend werd de tweede omloop van de Longines Global Champions Tour verreden. Jur Vrieling had hiervoor zijn Fiumicino van de Kalevallei gezadeld. De combinatie werd vijfde. “Fiumicino sprong ook heel goed. Hij mag volgende week in de volgende wedstrijd van de Global Champions Tour in Valkenswaard weer mee.”

Bron: Equnews

Foto: Digishots