Nicole Eggens - Loharna P
FEI WBFSH Jumping World Breeding Championships Lanaken 2021
© DigiShots
Nicole Eggens - Loharna P FEI WBFSH Jumping World Breeding Championships Lanaken 2021 © DigiShots DigiShots

WK Jonge Springpaarden I Nederlands selectietraject bekend

Springen

Het WK Jonge Springpaarden staat op de kalender van 22 t/m 25 september dit jaar in Lanaken bij stoeterij Zangersheide. Het selectietraject voor de Nederlandse paarden is inmiddels bekend gemaakt. 

Advertisement

Vorig jaar wonnen twee KWPN’ers het goud en zilver bij de 7-jarigen en er was brons voor Nicole Eggens en Loharna (v. Carrera VDL) bij de 5-jarigen

KWPN en FNRS

De FEI schrijft bij dit WK voor dat alle voor Nederland afgevaardigde paarden als veulen geregistreerd zijn bij een in Nederland gevestigd stamboek, dat erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat is momenteel het KWPN en FNRS. 

Van 29 t/m 31 augustus is wordt de selectiewedstrijd verreden. Dit gebeurd tijdens de Blom Cups bij Tops International Arena in Valkenswaard. 

FEI Quota

De KNHS kan zich enkel sterk maken voor ondersteuning bij het verkrijgen van een startplaats voor paarden van een buitenlands stamboek binnen de FEI Quota. Voor deze niet KWPN- en NRPS geregistreerde springpaarden wordt op 25 t/m 28 augustus een selectie georganiseerd bij de Molenheide in Schijndel.

De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel paarden de KNHS exact mag afvaardigen.

Bekijk hier de selectiebepalingen

Bron: KNHS

Foto: Digishots