Bas Moerings - Ipsthar 
CSI Eindhoven 2022
© DigiShots
Bas Moerings - Ipsthar CSI Eindhoven 2022 © DigiShots DigiShots

CSI Twente | Bas Moerings en Ipsthar winnaars van de Grote Prijs

Springen

Bas Moerings vormt een veelbelovende combinatie met de KWPN-hengst Ipsthar (v. Denzel van ’t Meulenhof) en wist vandaag zijn eerste Grote Prijs op zijn naam te schrijven. De negenjarige hengst is door 22-jarige Bas en zijn ouders zelf gefokt en opgeleid. Zij wisten als enige de barrage foutloos door te komen.

Advertisement

Foutloos

Van de 48 deelnemers lukte het er slechts drie om het basisparcours foutloos door te komen. Hessel Hoekstra is in vorm met zijn Icoon VDL (v. Bubalu VDL). Twee weken geleden wonnen ze voor het eerst een Grote Prijs, ditmaal in Eindhoven, en vandaag werden ze tweede na vier strafpunten in de barrage. De Duitse amazone Nina Piasecki en Sheikh (v. Stakkato) kregen acht strafpunten en maakten het podium compleet. In de Grote Prijs waren Olympisch kampioenen Ben Maher en Explosion W favoriet, maar twaalf strafpunten hielden hun uit de barrage. 

Topcombinatie

Bas vormt al zes jaar lang een combinatie met Ipsthar en ze wisten al veel topklasseringen te behalen in de jonge paarden rubrieken. In 2019 won de ruiter teamgoud op het EK bij de young riders. In 2020 werd Bas Nederlands kampioen bij de young riders. Op het eerste senioren NK dit jaar wisten ze als tiende te eindigen. 

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KNHS

Foto: Digishots