Marc Houtzager - Sterrehof's Dante N.O.P.
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots
Marc Houtzager - Sterrehof's Dante N.O.P. CHIO Rotterdam 2021 © DigiShots © DigiShots

Nederland tweede in Nations Cup St. Gallen

Springen

Het Nederlandse springteam deed maandag onder leiding van bondscoach Jos Lansink goede zaken in de eerste wedstrijd van de FEI Nations Cup series, die moet leiden tot een plaats in de finale in Barcelona waarin Nederland titelverdediger is. In Sankt Gallen kwam het team over twee manches op een totaal van 12 strafpunten. De tijd van de Nederlandse ruiters was opgeteld sneller dan de tijd van de Britten, die evenveel strafpunten hadden. Daarmee eindigde TeamNL achter de Zwitsers op de tweede plaats.

Advertisement

“Heel blij”

“Ik ben heel blij met dit resultaat”, aldus bondscoach Jos Lansink. “De paarden sprongen heel goed. Door een paar ruiterfouten - die we ons eigenlijk niet kunnen veroorloven - staan we op de tweede plaats. We werden tweede achter Zwitserland dat hier altijd met een sterk team rijdt en ook de Britten hadden een heel goed team aan start. Dit is een hele mooie opsteker die meetelt voor de competitie richting de finale in Barcelona.”

Jack Ansems - Fliere Fluiter

Jack Ansems moest met de merrie Fliere Fluiter als eerste van alle deelnemers van start in de eerste omloop. De merrie begon wat aarzelend en kreeg op de eerste hindernis al een fout. Later in het parcours was ze onder de indruk van hindernis 8, een met een oxer overbouwde sloot, waardoor de bovenste balk viel. De 8 strafpunten waren het streepresultaat voor het team. Met een fantastische, vloeiende en overtuigende foutloze ronde in de tweede manche droegen ze bij aan de tweede plaats.

Sanne Thijssen - Con Quidam RB

Sanne Thijssen en Con Quidam RB leverden in de eerste omloop een goede prestatie met een springfout op hindernis 8. In de tweede manche ging Con Quidam RB wat vroeg af op de open sloot, waar hij een van zijn voorvoeten inzette. Ook het bovenste plankje van de steilsprong die op de sloot volgde moest het ontgelden. Het resultaat was 8 strafpunten.

Jur Vrieling - Long John Silver 3

Long John Silver 3 van Jur Vrieling maakte pas op de één-na-laatste hindernis van de wedstrijd een springfout. De tienjarige Holsteiner ruin sprong twee hele goede rondes en liet heel veel vermogen en potentie zien.

Marc Houtzager - Sterrehof’s Dante N.O.P.

Marc Houtzager maakte het heel mooi af voor het team met een foutloze tweede omloop van Sterrehof’s Dante N.O.P., waardoor Nederland op een totaal van 12 strafpunten eindigde. In de eerste omloop viel de bovenste plank van de steilsprong na de open sloot, wat vier strafpunten betekende.

Team NL zal op vrijdag 24 juni, tijdens CHIO Rotterdam, weer aan de start komen op de FEI Longines Nations Cup.

Uitslag FEI Longines Nations Cup Sankt Gallen, 1.60 m
1. Zwitserland, 8 strafpunten
2. Nederland, 12 strafpunten
3. Groot-Brittannië, 12 strafpunten
4. Duitsland, 16 strafpunten
5. België, 20 strafpunten

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: KNHS