Maikel van der Vleuten - Beauville Z
CHIO Rotterdam 2021
© DigiShots
Maikel van der Vleuten - Beauville Z CHIO Rotterdam 2021 © DigiShots © DigiShots

Maikel van der Vleuten en Beauville Z snellen naar derde tijd in Doha

Springen

Met ruim 400.000 euro aan prijzengeld te verdelen staat ook de 5* Grote Prijs in Doha hoog aangeschreven. Maar liefst drie Nederlandse springruiters wisten binnen de top zes te eindigen. De hoogst geklasseerde is Maikel van der Vleuten die zijn Beauville Z (v. Bustique) naar de derde prijs wist te rijden.

Advertisement

Global Champions Tour

De wedstrijd is een opmaat voor de eerste ronde van de Global Champions Tour die volgende week in Doha van start gaat. Jur Vrieling ging als eerste van start in de barrage met Long John Silver 3. Een springfout van de betrekkelijke nieuwe combinatie betekende plaats zes in de eindstand. Harrie Smolders deed daarna een poging met Bingo du Parc. Harrie reed niet op volle snelheid, maar bleef wel foutloos wat finaal plaats vier opleverde. Daarna was het de beurt aan Maikel van der Vleuten en Beauville Z. De tijd was inderdaad sneller dan die van Harrie en daarmee nestelde hij zich bovenaan het klassement.

Ehning wint

De Duitse ruiter Marcus Ehning maakte aan het begin van zijn barragerit een snelle wending die hem de overwinning opleverde met Stargold. De Zweedse Evelina Tovek was net een fractie sneller dan Maikel die naar plek drie werd verwezen. Grote favoriet en laatster starter Henrik van Eckermann kreeg een springfout en werd vijfde.

Bron: KNHS

Foto: Digishots