Doron Kuipers - Helvetia Moeders W
CSI Exloo 2021
© DigiShots
Doron Kuipers - Helvetia Moeders W CSI Exloo 2021 © DigiShots DigiShots

KWPN-hengst Edinburgh naar Doron Kuipers

Springen

De goedgekeurde KWPN-hengst Edinburg (v. Vleut) vindt voortaan zijn thuis in de stallen van Doron Kuipers, dat maakt de springruiter via Instagram bekend. De 13-jarige Edinburgh was voorheen te zien onder Maikel van der Vleuten en Kristian Houwer.

Advertisement

Veel belangstelling

In 2019 was er al veel belangstelling voor de door Evert Meijer en Gerard Lindeboom gefokte hengst. Onder Kristian Houwen sprong Edinburgh zich de afgelopen jaren keer op keer in de kijker. Zo won het duo tweemaal de hengstencompetitie, behaalden ze meerdere overwinningen in de internationale Youngster Tour en sprong Edinburgh op 9-jarige leeftijd al dubbel foutloos naar de vijfde plek in de 1.50m Sires of the World-competitie in Lanaken.

Een kans geven

Jos Althuyzen kocht het spraakmakende springtalent tien jaar geleden als veulen en heeft altijd veel geloof in hem gehad. “Kristian heeft geweldige prestaties met Edinburgh geleverd en heeft hem nu met pijn in z’n hart laten gaan”, vertelde hij in 2019 aan Hoefslag. “De familie Houwen is al jarenlang mede-eigenaar en we waren het er met z’n allen over eens: als we Edinburgh internationaal echt de kans willen geven, moet hij naar een topruiter. En we wilden graag dat hij voor Nederland behouden zou blijven. Daarom hebben we Maikel van der Vleuten benaderd”.

Talent

Maikel van der Vleuten reed het talentvolle paard meermaals naar overwinningen de afgelopen jaren. Zo wonnen ze de Grand Prix in Lier en sleepten ze meerdere prijzen binnen in Qatar. Eigenaar Kristian Houwen heeft nu besloten de hengst bij Doron Kuipers neer te zetten. De springruiter zal voor het eerst met de hengst te zien zijn op de Sunshine Tour, dat laat hij weten in zijn Instagrambericht.

Bron: Instagram/ Hoefslag

Foto: DigiShots