Olivier Philippaerts - H&M Extra
FEI Jumping Nations Cup Final 2019
© DigiShots
Olivier Philippaerts - H&M Extra FEI Jumping Nations Cup Final 2019 © DigiShots Leanjo de Koster

H&M Extra naar Chileen Jorge Matte: “Geen beter paard om uitdagingen aan te gaan”

Springen

H&M Extra (v. Berlin), de 12-jarige KWPN-hengst van Olivier Philippaerts is door zijn eigenaren, de familie Spronken, verkocht naar Chili. Hij zal daar zijn sportcarrière verderzetten onder Jorge Matte.

Advertisement

“Bijna alles al meegemaakt”

Matte vertelt aan World of Showjumping: “Extra is een superpaard met heel veel ervaring. Er komen twee belangrijke jaren aan: volgend jaar met de Wereldruiterspelen in Herning en in 2023 de Pan-Amerikaanse Spelen in mijn thuisland Chili. Voor een amateurruiter als ik is er niets beters dan die uitdagingen aan te gaan met een paard als Extra, dat al bijna alles heeft meegemaakt.”

Eerder werd H&M Extra succesvol uitgebracht in de sport door Olivier Philippaerts en zijn jongere broer Thibault. Op hun website zet de familie Philippaerts de hengst in de bloemetjes.

“Samen ontwikkeld”

Olivier Philippaerts zegt: ‘H&M Extra kwam bij ons toen hij vijf jaar oud was. We hebben ons samen ontwikkeld en behaalden geweldige resultaten. Ik denk bijvoorbeeld aan de Nations Cup in Spruce Meadows, waar we België aan de overwinning hebben geholpen. Of de Nations Cup-finale in Barcelona later dat jaar, waar we zilver haalden. H&M Extra is een paard met een gouden persoonlijkheid en een harde werker. Wij hadden een goede band. Ik ben blij dat ik hem tot op dit niveau heb gekregen en trots op wat we op internationaal vlak hebben bereikt. H&M Extra is nu klaar voor de volgende stap in zijn carrière en ik wens hem en zijn nieuwe ruiter het allerbeste.”

“Zullen hem missen”

Thibault Philippaerts voegt daaraan toe: “Vier jaar geleden debuteerde ik met hem op Spruce Meadows en we namen deel aan het EK. H&M Extra was er toen ik startte op het hoogste niveau. Ik zal hem missen in onze stallen.”

Bron: World of Showjumping

Foto: DigiShots