Leon Thijssen - Cristello 2
Outdoor Gelderland 2018
© DigiShots
Leon Thijssen - Cristello 2 Outdoor Gelderland 2018 © DigiShots Digishots

Leon Thijssen wint viersterren Grote Prijs Ascona

Springen

Leon Thijssen heeft in het Zwitserse Ancona de viersterren Longines Grote Prijs gewonnen. De routinier uit Sevenum deed dat met zijn schimmel Faithless MVDL. Landgenoot Gerben Morsink plaatse zich ook onder de tien deelnemers in de barrage. Met Navarone Z werd hij zevende. In Rome deed Harrie Smolders goede zaken met de derde plaats in de GCT Grote Prijs.

Advertisement

Winning mood

Leon Thijssen bleef in de barrage wederom foutloos en klokte op de finishlijn een tijd van 41.63 seconden met de Ukato-zoon Faithless MVDL. Dat was zevenhonderdste seconde sneller de Zwitserse Barbara Schnieper en Lord Z-nakomeling Escoffier. Met zijn overwinning verdiende Thijssen 25.000 euro. Thijssen die op de schimmel vertrouwd heeft de laatste tijd al mooie successen geboekt met de ruin. Zo wonnen ze in juni de tweesterren Grote Prijs van Opglabbeek en een hoofdrubriek in Falsterbo. Gerben Morsink was de snelste van de vierfouters in de barrage en eindigde in een tijd van 41.93 op oals zevende met zijn familie’s eigen fokproduct Navarone Z.

Klik hier voor de volledige uitslag

Harrie Smolders derde in Rome

Twee weken na zijn overwinning in de Global Champions Tour Grand Prix van Hamburg, eindigde Harrie Smolders op de derde plaats in de GCT Grote Prijs van Rome. Deed Smolders dat in Duitsland met Une de l’Othain (v.Conterno Grande) in Italië zadelde hij zijn andere toppaard Monaco (v.Cassini II). Daarmee deed Harrie goede zaken in de tussenstand van de Global Champions Tour. Hij is al zeker van de deelname aan de Superfinale later dit jaar.
Jur Vrieling reed zijn nieuwe troef Long John Silver naar de zevende plaats. Maikel van der Vleuten was de snelste van de vierfouters in de basisomloop en eindigde op plaats 12.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KNHS

Foto: Digishots