Von Eckermann Henrik, SWE, King Edward, 388
Olympic Games Tokyo 2021
© Hippo Foto - Dirk Caremans
31/07/2021
Von Eckermann Henrik, SWE, King Edward, 388 Olympic Games Tokyo 2021 © Hippo Foto - Dirk Caremans 31/07/2021 Dirk Caremans

#Tokio | Twee van de drie Zweedse springpaarden op ‘blote voeten’ van start

Springen

H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof) verdedigt in Tokio met ruiter Peder Fredricson de olympische zilveren medaille van vijf jaar geleden in Rio de Janeiro. Als je de bruine ruin dit jaar ziet springen zonder hoefijzer, is hij het niet kwijtgeraakt. Hij heeft er namelijk geen meer. Zijn teamgenoot King Edward (v. Edward), onder het zadel van Henrik von Eckermann, gaat ook op blote voeten van start in Tokio. 

Advertisement

H&M All In loopt sinds april 2021 zonder ijzers en King Edward één maand langer, sinds maart dit jaar.

Daarmee behoren de twee Zweedse paarden tot een steeds groter wordende groep paarden die op het hoogste niveau presteren zonder hoefijzers. Vorig jaar spraken we al met Julien Epaillard, die ook enkele paarden op het hoogste niveau uitbrengt zonder ijzers:

Hoefgezondheid

Von Eckermann is gaan experimenteren met de gezondheid van de hoeven van zijn paarden door de lockdown in Europa afgelopen jaar, vertelt hij aan World of Showjumping. “Ik was benieuwd naar het bewegingsmechanisme van het paard en of de verandering van beslag dat zou verbeteren. Een hoef zonder ijzers slijt op een natuurlijke wijze af, wat waardevolle informatie kan opleveren voor de hoefsmid, die eventueel beslag optimaal aan kan gaan meten. Elk paard is anders en ik probeer voor alles open te staan. Ik ben ervan overtuigd dat we nooit uitgeleerd zijn.”

We spraken vandaag ook met Kees Albas, de hoefsmid van TeamNL of wel/geen hoefijzers en zijn werkzaamheden in Tokio:

Bron: Hoefslag /  The Plaid Horse / World of Showjumping

Foto: Hippo Foto