Renate van Uytert van Vliet - In Style
Indoor Oosteind 2019
© DigiShots
Renate van Uytert van Vliet - In Style Indoor Oosteind 2019 © DigiShots

Eerste wedstrijd KWPN Hengstencompetitie in Kronenberg

Springen
Advertisement
De KWPN Hengstencompetitie begint vandaag in Kronenberg. Voor hengsten die als driejarige goedgekeurd worden, is deelname aan competitie als vier- en vijfjarige een voorwaarde. Voor oudere goedgekeurde hengsten geldt dit voor het lopende en direct daaropvolgende jaar.

Transparantielijst

Het KWPN hanteert sinds dit jaar een transparantielijst. Op deze wijze kan iedere fokker kennisnemen van de hengsten die niet hebben voldaan aan de competitieverplichting en in sommige gevallen wel actief zijn in de reguliere sport. De hengstencompetities dressuur en springen hebben ten doel inzicht te geven in de capaciteiten van de hengsten.

Agenda

Dit seizoen (2019/2020) zijn er drie wedstrijden per fokrichting en een finale tijdens de KWPN Stallion Show in ‘s-Hertogenbosch. De dressuurhengsten komen op 11 november aan de start in Kronenberg, op 11 december in Ermelo en op 28 december in Zuidbroek. In Kronenberg komt maandag om 17.15 uur als eerste In Style (v Eye Catcher) onder Renate van Uytert-Van Vloet in de baan. Ook Imposantos (v Wynton), Turfhorst Invershin (v Charmeur) en Indigro (v Negro) komen in die rubriek aan de start. De startlijst voor de wedstrijd in Kronenberg vind je hier.

Springhengsten

De springhengsten starten op 12 november in Kronenberg, op 25 november in Vragender en op 28 december in Zuidbroek.  De startlijst voor de wedstrijd in Kronenberg vind je hier. Je kunt de hengstencompetitie live volgen via clipmyhorse.nl Bekijk hier de winnaars van de voorgaande jaren. Bron: Hoefslag Foto: Digishots