Angela van Daatselaar - Dynamite
CSI Salland 2015
© DigiShots
Angela van Daatselaar - Dynamite CSI Salland 2015 © DigiShots

Angela van Daatselaar: 'Niet verwacht dat we zouden winnen

Springen

Angela van Daatselaar gaf zaterdagavond in Kronenberg in de 1.10M-rubriek alle concurrenten het nakijken. Samen met de 6-jarige Kajanta finishte ze in een tijd van 46,18 seconden wat goed genoeg was voor een eerste plaats. De Deense Christina Hendriksen en Costello K (v. Cancara) volgden Van Daatselaar op de voet met 46,68 seconden. De Nederlandse Tani Joosten en Kansas Usa (v. F-One-Usa) werden derde. 

Advertisement

Vanwege de coronapandemie is het pas de tweede keer dat de merrie op dit niveau uitgebracht werd, vorige week maakte de combinatie hun debuut in de 1*-klassen. "Ik ben heel blij met de overwinning", steekt de amazone enthousiast van wal. "Kajanta had heeft nog niet heel veel wedstijdervaring dus ik ben blij dat het zo goed is gegaan. De proef ging goed en ze dacht perfect mee tussen de hindernissen door. Toen we foutloos reden en door mochten naar de barrage wilde ik een poging wagen om voor de eerste plek te gaan, maar ik had niet verwacht dat het ook echt zou lukken. Er stond een fijn parcours. Niet te moeilijk en ook niet te makkelijk".

Pechfoutjes

"Kajanta is heel voorzichtig en denkt goed mee in het parcours, ze zoekt de hindernissen echt op", vervolgt Van Daatselaar enthousiast. Afgelopen weekend zat ze ook in het zadel van de 12-jarige Eiaralda (v. Clinton), die op 1,40M-niveau loopt. "We reden na een lange tijd weer mee op dit niveau en we hadden helaas allebei de dagen een pechfoutje. Ook met Quilon (v. Quintero) en Hirolka Blue Ryal K. (v. VDL Zirocco Blue) had ik niet heel veel geluk. Gelukkig liep Kajanta deze week wel heel goed", lacht ze. 

De springamazone is blij om weer terug te zijn in de ring na de coronastop. "Het is superleuk, ik heb de wedstrijden echt gemist. Ik merk wel aan mezelf dat ik er een tijdje uitgelegen heb, dus de komende tijd ga ik weer regelmatig op pad zodat ik weer in het ritme kom". Onder leiding van trainer Doron Kuipers hoopt Van Daatselaar zo ver mogelijk te komen in de sport. "Er zit zeker nog meer in deze paarden", sluit ze gedreven af. 

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots