Monique van den Broek - Gullit HBC (Vader van Lennon HBC)
Monique van den Broek - Gullit HBC (Vader van Lennon HBC) Foto: Digishots

KWPN-hengst Lennon HBC verkocht naar Amerika

Springen

De 5-jarige KWPN-hengst Lennon HBC (v. Gullit HBC) is verkocht naar Amerika. Hij gaat zijn springcarrière voortzetten in Californië. Dit laat HBC stal weten via Facebook.

Advertisement

Van grote waarde

Lennon HBC is gefokt uit de sportmerrie Dancing Queen (v. Corland) die vroeger succesvol was op 1.60m-niveau. HBC Stal geeft in haar bericht aan dat deze merrie van grote waarde is geweest voor de stal. Vader Gullit HBC (v. Cantos) springt op dit moment 1.45m.

Speciaal paard

“Lennon HBC is voor ons een speciaal paard geweest, aangewezen door het KWPN en goedgekeurd als dekhengst. Inmiddels is er een 10-tal veulens van hem geboren, die er fantastisch uitzien. Voor ons is het erg belangrijk dat de combinatie met ons paradepaard Gullit HBC tot zoveel succes heeft geleid”, staat er in het bericht.

Veel belangstelling

Na de KWPN hengstenkeuring was er veel belangstelling voor Lennon. Deze werd in de tussentijd verder opgeleid door Ernesto Canseco. Uiteindelijk besloot HBC Stal met een koper in zee te gaan en is de hengst verkocht naar Amerika om in Californië zijn springcarrière voort te zetten. “Wij zijn blij dat wij zijn fokkerij via dit 10-tal kinderen kunnen volgen en hopen dat de nieuwe eigenaar er net zoveel plezier aan gaat beleven als wij hebben gehad.”

Bron: Facebook / KWPN

Foto: Digishots