Leon Thijssen met Faithless Mvdl
Leon Thijssen met Faithless Mvdl Foto: Persbericht 23-05-2021

Leon Thijssen wint Grand Prix Peelbergen I “Ik zei nog: ‘wie weet valt het mee’”

Springen
Advertisement
Twee keer eerder won Leon Thijssen de Grote Prijs van de Peelbergen. Afgelopen zondag telde hij daar nog een Grand Prix-overwinning bij op. Hij eiste de zege in de 1.45m-proef op met KWPN-merrie Faithless Mvdl. De net moeder geworden Janika Sprunger moest Thijssen voor laten gaan, maar hield Wout-Jan van der Schans ruim achter zich. 54 combinaties waagden zich aan de 2* Grote Prijs in Kronenberg, waarvan twaalf deelnemers retour kwamen voor de barrage. Drie ruiters haalden de toegestane tijd niet en twee deelnemers braken in hun enthousiasme zelfs een hindernis af. Foutloos bleven er zes, waaronder de twee Nederlandse combinaties.

Thijssen

Al vroeg in het barrageveld trok Leon Thijssen van leer. Met de elfjarige Faitless Mvdl (v. Ukato) had hij gelijk in de eerste lijn al een voorsprong en met overal zijn eerste afstand en messcherpe bochten klokte hij uit in 42,64 seconden. Daarmee bemachtigde de winnaar zijn eerste ticket voor de Van Mossel Super Grand Prix die later in het jaar verreden zal worden bij de Peelbergen.

Kersverse moeder

Samen met Van der Schans voorzag Thijssen de grootste concurrent in de tevens in Limburg gevestigde Janika Sprunger. De Zwitserse beviel anderhalve maand geleden van een zoontje en reed in de Peelbergen haar tweede CSI. "Ik zei nog tegen Wout-Jan, ‘wie weet valt het mee’. Je ziet vaak dat nieuwe moeders een beetje voorzichtiger zijn", vertelt Thijssen met een lach na afloop aan Sprunger. Maar met de ervaren Carlotta 276 (v. Cornet Obolensky), bewees zij het tegendeel door slechts 0,25 seconden verwijdert van de winst te finishen.   Bron: Persbericht