Dutch Youngster Festival
Dutch Youngster Festival Foto: Persbericht DYF 20-05-2021

Dertien landen naar Dutch Youngster Festival

Springen
Advertisement
Ruiters uit dertien verschillende landen gaan van start tijdens de 26ste editie van het Dutch Youngster Festival. Niet minder dan 380 deelnemers hebben zich aangemeld voor de wedstrijd in Wierden, van 26 tot en met 30 mei. Combinaties uit België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Kroatië, Nederland, Noorwegen, Spanje, Tsjechië, Zweden en Zwitserland nemen deel aan het internationale concours voor young riders, junioren, children en ponyruiters. Voor elke categorie staat onder meer een landenwedstrijd en een Grote Prijs op het programma.

Steeghs en Hoogenraat

De Nederlandse jeugdselecties trainden woensdag onder leiding van de bondscoaches Luc Steeghs (young riders en junioren) en Edwin Hoogenraat (children en ponyruiters). Beiden kijken uit naar de krachtmeting op Twentse bodem, in de aanloop naar de strijd om de Europese titels. Steeghs heeft zijn teams nog niet samengesteld. "We hebben tot nu toe alleen gereden in Lamprechtshausen (Oostenrijk), waar we met de young riders wonnen en met de junioren derde werden, en in Opglabbeek (België). In Wierden mogen er vijftien per groep starten. Het hangt een beetje van de vorm van de dag af wie we volgende week opstellen. We hebben in elk geval een brede groep." Edwin Hoogenraat heeft bij de ponyruiters minder te kiezen. "Logan Fiechter, Siebe Leemans en Renske van Middendorp, rijden sowieso. Verder is het nog een beetje puzzelen, omdat twee paarden uit de groep terugkomen van blessures en nog niet klaar zijn voor Wierden. Dus de twee anderen voor het team moet ik nog op het concours zelf kiezen." Bij de children heeft Hoogenraat zijn keus al wel bepaald. "Dat worden Daan Adams, Jersey Kuijpers, Yfke Priem, Yoni van Santvoort en Britt Schaper."

Extra werk

In deze rare tijd betekent het grote deelnemersaantal voor de organisatie veel extra werk. "We hebben ons uiteraard te houden aan de regels die momenteel gelden in verband met Covid. Er zijn in de stallen en op het terrein allerlei extra maatregelen genomen en voorzieningen getroffen om het Dutch Youngster Festival (en Outdoor Wierden één week later) volgens de huidige voorschriften te kunnen laten verlopen”, vertelt voorzitter Ruben Hofman. Niemand mag de accommodatie de eerste keer betreden zonder mondkapje en het bewijs van een negatieve coronatest, die maximaal 72 uur oud is. De organisatie heeft ter plaatse een testlocatie ingericht voor de verplichte sneltests voor personen die het hele weekend op het terrein zijn en van wie de geldigheid van de 72-urige test is verlopen. Daarnaast is het aantal begeleiders van de ruiters beperkt en publiek is niet welkom. Er is catering aanwezig, maar enkel als afhaal bij €˜take away-punten'. Door de versoepelingen van deze week kan het diner wel op twee buitenterrassen worden uitgeserveerd.   Bron: Persbericht Dutch Youngster Festival Foto: Dutch Youngster Festival