Afbeelding

NK: Schuttert nog altijd bovenaan in titelstrijd

Springen
Advertisement
Bij de  strijd om het Nederlands kampioenschap springen voor senioren was het Henk van de Pol die zijn Twister-zoon Willink in 67.14 seconden de snelste foutloze ronde noteerde in het 1.50m parcours direct op tijd. Leon Thijssen en Heartthago (v. Heartbreaker) volgoeden met 68.40 seconden op de tweede plaats, voor Gerben Morsink en de meewerkende Faithfull (v. For Keeps). Wout-Jan van der Schans en Aquila SFN (v. Ovidus), gisteren nog goed voor een teleurstellende negende plaats, waardeerden zich in deze rubriek op naar de vierde plek, terwijl Jur Vrieling en de KWPN gekeurde Arezzo VDL (v. Chin Chin) goed waren voor de vijfde plaats. Frank Schuttert en Winchester HS (v. Numero Uno) waren gisteren nog de winnaars van het eerste onderdeel. Vandaag was er voor deze combinatie opnieuw een foutloze ronde met een achtste plaats. Daarmee gaan zij in de tussenstand nog altijd aan de leiding voor wereldkampioenen Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN (v. Rash R). Dit duo scoorde vandaag een negende plek. Harrie Smolders en Don VHP vinden we in het tussenklassement op de derde plaats. Titelverdediger Maikel van der Vleuten stuurde zijn VDL Groep Arera C (v. Indoctro) naar een vijftiende plek, waardoor we hem in de tussenstand op de tiende plek aantreffen. Zondag volgt het finaleonderdeel van de Nederlandse titelstrijd in Mierlo.
Junioren
Sanne Thijssen laat er geen gras over groeien. De dochter van internationaal springruiter Leon Thijssen schreef gisteren al het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap voor junioren al op naam. Vandaag was het opnieuw raak. Op de terreinen van Mierlo was Thijssen met haar Baloubet du Rouet nakomelinge Ulena opnieuw goed voor winst. In 74.80 seconden voltooide de combinatie de rubriek over 1.40m direct op tijd. Kessy van Berlo en Wennemars VB (v. Karadansj) finishten op de tweede plaats. Van Berlo stuurde de twaalfjarige KWPN-ruin, voorheen onder het zadel bij Stefanie en Dennis van den Brink, eerder deze maand al naar winst in het 1.30m van Lummen. Megan Lasseur en Zeppelin (v. Heartbreaker) volgoeden op de derde plaats, terwijl Thijssen haar Casco-dochter Warette ook nog naar de vierde plek liet springen. Kelly Jochems en Bontendro (v. Contendro) legoeden beslag op de vijfde plaats. Met de tweevoudige winst lijken Thijssen en Ulena op de zege in het kampioenschap af te stevenen.  Kars Bonhof volgt op de tweede plaats, terwijl Thijssen ook nog eens de derde plaats bezet. Megan Laseur staat momenteel vierde, boven Kessy van Berlo. Morgen zal het derde en laatste onderdeel in deze titelstrijd worden verreden.
Young Riders
In de strijd om de titel bij de Young Riders stonden Niels Knape en Cavendish vandaag op het podium. Knape finishte met de Cantos-nakomeling in 70.39 seconden het parcours over 1.45m direct op tijd. Eric van der Vleuten jr. en Gantico (v. Canturo) snelden in 71.10 seconden naar de tweede plaats, voor Amber Fijen en Briljant (v. Chacco Blue). Jarno van Erp en Baldewijn (v. Concorde) mochten de vierde prijs in ontvangst nemen, terwijl Jens van Grunsven zijn ervaren Whizz BB, eveneens een nakomeling van Concorde, naar de vijfde plaats stuurde. Amber Fijen gaat aan de leiding in het tussenklassement, voor Sanne Thijssen, die we ook nog eens op de derde plaats terug vinden. Jarna van Erp en Eric Jr. van der Vleuten staan momenteel op een respectievelijke vierde en vijfde plaats. Klik hier voor uitslagen. Klik hier voor de actuele tussenstand.
Regerend kampioen scoort in het 1.40m
In het 1.40m direct op tijd stuurde regerend Nederlands kampioen Maikel van der Vleuten zijn VDL Groep Quatro (v. Quaprice Z) in 67.07 seconden naar de overwinning. Frank van Helmond en de Namelus R-dochter Kate volgoeden met 67.57 seconden op de tweede plaats, voor Pieter Keunen en Applaus (v. Unistar). In het 1.35m over tweefasen was het Kristian Houwen die de scepter zwaaide. Met de KWPN gekeurde Bosch Blue HBC (v. Cantos) voltooide hij in 33.42 seconden het parcours. Loewie Joppen en Pina Colada (v. Pino) finishten op de tweede plaats. Ook in deze rubriek was er voor Pieter Keunen (Don Diablo HX) een derde plaats. Klik hier voor uitslagen. Foto: Remco Veurink