Afbeelding
Foto: Remco Veurink

Gekeurde KWPN hengsten aan zet in Laag Soeren

Springen
Advertisement
Afgelopen zaterdag vond in Laag Soeren de tweede selectiewedstrijd van de GMB competitie plaats. Opvallend was het aantal goedgekeurde hengsten dat aan de start kwam. Watermill Quint (Quintender x Chico's Boy) van Jan Greve wist de sterk bezette rubriek voor 5-jarigen te winnen. In deze rubriek lieten de KWPN-hengst, Floris Toen (v. Quality Time), de KWPN-hengst Fibonacci (v. Carambole) en Power Blue van het Breezerhof Z (v. Plot Blue) ook hun talent en kwaliteiten goed zien. Bij de 4-jarigen vinden we Global Champion Toen (Calvaro Z) terug op een mooie tweede plaats. In de rubriek voor 6- en 7-jarigen werden de KWPN-goedgekeurde hengst Starpower Toen v. (Stakkato) en I €˜m Special de Muze Toen respectievelijk derde en vierde onder Zoï Snels.
Merrie aan kop
Bij de 6- en 7-jarigen die traditiegetrouw in handicap werd verreden was Ellen Zwijnenberg met de patente zevenjarige merrie Divolette van Beek (v. Vigaro) de concurrentie te snel af. Joey Lansink kwam nog het dichts in de buurt. Met Delliebanta had hij ruim een seconde meer nodig had om het parcours dat was opgesteld door Carel Hissink foutloos af te leggen. Op de derde plek vinden we Zoï Snels terug met de met veel vermogen springende KWPN-goedgekeurde hengst Starpower Toen (v. Stakkato). Watermill Quint wist de 5-jarigen te winnen. Onder Maud Roosendaal was de bruine hengst van Jan Greve bijna twee seconden sneller dan Michael Kearins met de door F.J.G. Van Boxtel gefokte Fix-Date (v. Hamlet). De derde stek ging naar Gwendolyn Krabbe met Forlando (v. Querly Elvis).
Lest best
Lest best bij de 4-jarigen. De laatste starter Judith Vetker met de Vigo d'Arsouilles-nakomeling Golden Star kregen de meeste punten van de juryleden Ivan Okkerman en Mense Toering. Deze opvallende grote vos met witte manen en staart toonde veel vermogen en afdruk. De Calvaro Z nakomeling, Global Champion Toen bezette de tweede plaats. De derde prijs was voor Gangster (v. Ukato) gereden en gefokt door Rielke rland. De volledige uitslag van de wedstrijd in Laag Soeren is terug te vinden op: www.jongepaardencompetitie.nl Bron: KWPN/Hoefslag Foto: Remco Veurink