Leopold van Asten en VDL Groep Zidane
Leopold van Asten en VDL Groep Zidane

N.O.P. legt drie springpaarden en een eventingpaard vast

Springen
Advertisement
De Stichting Nederlands Olympiade Paard heeft vier potentiële teampaarden vastgelegd. Nederlands kampioen VDL Groep Zidane van springruiter Leopold van Asten, Emerald van Harrie Smolders, Glock's Cognac Champblanc van Gerco Schröder en eventing-toptalent Concrex Bayro van Tim Lips dragen vanaf nu het achtervoegsel N.O.P. bij hun naam. De contractondertekening vond plaats tijdens de persconferentie over de €˜Road to Rio' van de KNHS in de Brabanthallen.
VDL Groep Zidane N.O.P.
Het is niet verrassend dat Stichting Het Nederlands Olympiade paard VDL Groep Zidane heeft toegevoegd aan haar collectie potentiële teampaarden. De nu twaalfjarige ruin werd vorig jaar in Mierlo met Leopold van Asten overtuigend Nederlands Kampioen. Ze waren de beste Nederlandse combinatie in de Grote Prijs van de Rotterdamse Haven en leverden met foutloze ronden een bijdrage aan de Nations Cup winst in Falsterbo. Bondscoach Rob Ehrens riep Van Asten en VDL Groep Zidane op als reserve-combinatie voor het Europees Kampioenschap in Aken en de finale van de FEI landenwedstrijdencompetitie in Barcelona. Zidane's eigenaar Wim van de Leegte zette zijn handtekening onder het contract met het N.O.P.
Glock’s Cognac Champblanc N.O.P.
Stichting Het Nederlands Olympiade Paard heeft met Glock HPC Holding BV een principe akkoord bereikt waarmee Gerco's huidige toppaard Glock's Cognac Champblanc wordt vastgelegd door het N.O.P. Begin januari eindigoede Schröder met de schimmelruin op de vierde plaats in de vijfsterren Grote Prijs van Basel. Vorig jaar leverde de combinatie belangrijke bijdragen aan de vele topklasseringen van het Nederlandse springteam in landenwedstrijden en natuurlijk het teamgoud op het EK in Aken. In de wereldbekerfinale in Las Vegas eindigoede Gerco Schröder met Glock's Cognac Champblanc op de twaalfde plaats. Glock's London N.O.P. is het tweede paard waarmee Gerco wellicht de weg naar Rio aflegt.
Emerald N.O.P.
De twaalfjarige goedgekeurde hengst Emerald is de troef waarmee Harrie Smolders over twee weken in Gothenburg mee gaat dingen om een topklasseringen in de wereldbekerfinale. Vorig jaar won de combinatie de wereldbekerwedstrijd in Washington, hielpen ze het Nederlandse team aan de winst in de Nations Cup in Falsterbo en behaalden topklasseringen in de Grote Prijzen van Sankt Gallen, Lummen en onlangs in Bordeaux. Rob Ehrens riep Smolders en Emerald op als reserve-combinatie voor het EK in Aken. Een lichte blessure hield Emerald echter thuis. Wie weet vliegt de voshengst van Axel Verlooy, die als eigenaar het contract met het Stichting N.O.P. tekende, komende zomer naar Rio de Janeiro.
Concrex Bayro N.O.P.
Het Nederlandse eventingteam heeft zich in 2014 met een derde plaats op het WK in Caen geplaatst voor de Olympische Spelen komende zomer. Vorig jaar toonde het team vormbehoud met een vierde plaats op het EK in Blair Castle. Een van de meest talentvolle jonge paarden van het internationale circuit, Concrex Bayro, heeft met Tim Lips vorig jaar hele goede resultaten geboekt bij hun debuut op viersterrennniveau. In het Duitse Lumühlen eindigoeden ze als zevende. In Pau sloten ze het seizoen af met een hele goede elfde plaats. De schimmel is dan ook het paard waarmee voor Lips een topklassering in Rio de Janeiro wordt voorspeld. Om zeker te zijn dat Concrex Bayro niet naar het buitenland verkocht wordt, heeft het bestuur van het N.O.P. met de eigenaren van de Concrex Bayro een contract getekend waarmee de nu tienjarige ruin behouden blijft voor de Nederlandse topsport. Bron: KNHS Persbericht Foto: Remco Veurink