Afbeelding
Foto: Remco Veurink

Aftellen tot de Nederlandse kampioenschappen springen

Springen
Advertisement
Van 21 tot 24 april wordt voor de 17e keer in Mierlo het Nederlands Kampioenschap voor Springruiters georganiseerd. Tijdens het NK zal de top van Nederland acte de presence geven en ook het kampioenschap bij de Young Riders en Junioren belooft een spannende strijd te worden. Op zaterdag is de de ontknoping bij de jeugd, zondagmiddag is bekend wie de titel bij de senioren heeft gewonnen. De huidige titelverdedigers zijn Leopold van Asten en VDL Groep Zidane N.O.P.
NK Senioren
Het NK springen in Mierlo is de eerste grote onderlinge krachtmeting tussen de Nederlandse springruiters. Zo vroeg in het outdoor-seizoen, met belangrijke landenwedstrijden in het verschiet, gaat het er voor de springruiters om zich bij bondscoach Rob Ehrens in de kijker te rijden, het wordt zijn eerste proef op het gras om de ruiters te beoordelen voor een mogelijke plek in de selectie voor de Olympische spelen. De weg naar het Olympisch Goud begint in Mierlo.
Junioren en Young riders
In de schaduw van het €˜grote' NK zal dat van de Junioren (14 tot en met 18 jaar) en de Young Riders (16 tot en met 21 jaar) spannend worden. Er zijn veel goede ruiters en amazones in deze leeftijdsgroepen. Combinaties die zich tussen de Senioren op de grote concoursen al hebben laten zien. Jaarlijks rijden de Junioren en Young Riders een EK en Mierlo is daarvoor een belangrijk eerste selectiemoment.  Ook wordt er weer een NK voor Children verreden. Zondagochtend rijdt de jeugd van 12 tot 14 jaar een wedstrijd over twee manches. Bron: CH Mierlo/Hoefslag Foto: Remco Veurink