Afbeelding
Foto: LGCT/Stefano Grasso

Christian Ahlmann voert LGCT-ranking aan dankzij fokproduct van Sietse van Dellen *video*

Springen
Advertisement
Alberto Zorzi van Stal Tops reed de ex-topper van Doda de Miranda, Cornetto K, naar de winst in de CSI5* Grand Prix in de Longines Globals Champions Tour in Monaco afgelopen zaterdag. De tweede plek is minstens zo opvallend. Die ging naar Christian Ahlmann met de KWPN-merrie Dolocia.

Beroemde fokkerij

Ahlmann had nog niet veel wedstrijden gereden met de negenjarige Verdi-dochter, die al keur IBOP-spr sport achter haar naam heeft staan. Dolocia komt uit de beroemde fokkerij van Sietse van Dellen uit Opende en stamt van Olocia keur pref prest van Furore.

Ook dressuurpaarden

Uit deze lijn stammen bijvoorbeeld ook de internationale springpaarden Bolocia (v. Tygo, Sarah Johnsone en Pieter Keunen), de internationale dressuurpaarden Blacktime en Chacha Time (beide v. Painted Black), de volle zussen Tiadette en Unadete die Grand Prix en Lichte Tour lopen (v. Gribaldi) en de goedgekeurde hengst Nourejev (v. Coctail).

IBOP-78 punten

Als vijfjarige nam Dolocia deel aan de IBOP, waarvoor ze slaagoede met 78 punten. Met haar vermogen (8,5), reflexen (8), techniek (8), instelling (8) en aanleg (8) maakte ze destijds al een goede indruk. Ruim twee jaar geleden kwam de Verdi-dochter in handen van topruiter Christian Ahlmann.

Angelique Rüsen

Ahlmann liet Dolocia door Angelique Rüsen internationaal uitbrengen en nam haar een enkele keer zelf mee op concours. Vorig jaar mei won het duo de Youngster Tour-wedstrijd in Hamburg. Met name door deze prestatie van de jonge KWPN-merrie neemt Ahlmann nu de leiding over van Harrie Smolders. Zorzi staat derde. KWPN/Hoefslag Foto: LGCT/Stefano Grasso