Pam Nieuwenhuis en Zeppe van de IJsseldijk, op Outdoor Gelderland 2016
Pam Nieuwenhuis en Zeppe van de IJsseldijk, op Outdoor Gelderland 2016

EK pony’s: Brons voor Nederlands springteam

Springen
Advertisement
Op het EK pony’s springen heeft het Nederlandse team brons gewonnen in de landenwedstrijd. In een super spannende ontknoping in de tweede manche sleepten de amazones van bondscoach Edwin Hoogenraat de medaille uit het vuur.

Goud voor Ierland op EK pony’s

De Nederlandse amazones waren gisteren de landenwedstrijd uitstekend begonnen, maar zakten vandaag in de eerste manche wat terug. De tweede manche verliep daarna geweldig en de medaille was een feit. De Ieren toonde zich vandaag de besten, Engeland won zilver.

Nederlandse amazones

Elize van de Mheen was met haar pony Quaprice d´Astree een van de vijf combinaties die twee foutloze omlopen liet noteren. Pam Nieuwenhuis kreeg vandaag met Zeppe van de IJsseldijk, na een foutloze ronde gisteren, vier strafpunten in beide manches. Charlotte Kuijpers had gisteren een tijdsfoutje en vandaag liet Kosmo van Orchid’s een balk vallen in de eerste manche, de tweede manche bleef foutloos. Julia Engelsman en Blackwoodland Rock moeten het met vijfstrafpunten van gisteren, een eliminatie in de eerste manche van vandaag en een tijdsfoutje in de tweede manche doen. Zondag staat voor de ponyruiters de individuele finale op het programma, 60% van de deelnemers mag hierin van start. Eerder opgelopen strafpunten worden meegenomen, Elize van de Mheen heeft daarin dus een geweldige uitgangspositie. Uitslag Landenwedstrijd EK pony´s
  1. Ierland, 4 strafpunten
  2. Engeland, 8 strafpunten
  3. Nederland, 10 strafpunten
Bron: KNHS/Hoefslag Foto: DigiShots