Afbeelding

IB: Piet Raijmakers jr twee keer beste Nederlander

Springen
Advertisement
De Indoor Derby staat elk jaar op het programma op Indoor Brabant. De ruiters ‘vliegen’ via een lage steilsprong naar de andere hal, waar twee hindernissen worden genomen en dan in volle vaart terug naar de Brabanthal. Piet Rijmakers jr was gebrand op een goede prestatie in de door zijn werkgever gesponsorde rubriek en hij leek tot de laatste oxer goed op weg. Daar werd Van Schijndel’s Double Bee (v. Douglas) echter te vlak waardoor drie strafseconden bijgeteld moesten worden. Een vijfde plaats was wat restte.

Guadiano net sneller

Raijmakers was wel de beste Nederlander. De winst ging naar de altijd snelle Italiaan Emanuele Gaudiano die in Carlotta (v. Chaccomo) een goed speedpaard heeft. Europees kampioen Peder Fredricson was maar negen honderdste seconde langzamer met H&M Carat Desire (v. Carinjo). Landgenoot Douglas Lindelöw mocht de hengst Volstrup’s Cody (v. Carlos DZ) als derde opstellen. Voor Raijmakers eindigoede Christan Ahlmann met Casuality Z (v. Cassini II) op de vierde plek. De altijd fanatieke Brabantse amazone Bianca Schoenmaker zag drie balken rollen, maar eindigoede nog steeds in de prijzen met Dha Dha, die net als het paard van Raijmakers van Douglas (VDL) stamt. De combinatie werd negende.

Van Schijndel’s Amberlina tweede

In het CSI5* 1.40m-parcours, dat in verband met de wereldbeker dressuur in de Peelhal werd verreden, was het de Zweed Douglas Lindelöw die er met het eerste geld vandoor ging. In deze rubriek direct op tijd was hij bijna een halve seconde sneller dan Piet Raijmakers Jr met Van Schijndel’s Amberlina. Weer een fractie achter Raijmakers eindigoede Patrice Delaveau met Vestale de Mazure (v. Landor S). Jeroen Dubbeldam hield ook de lei schoon met rlofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch (v. Nagano). Deze vier combinaties waren duidelijk sneller dan de rest van de deelnemers, en daarmee waren het vier merries die de hoogste klasseringen behaalden. Uitslagen springen Indoor Brabant. Foto: DigiShots