Maikel van der Vleuten en Arera C
Maikel van der Vleuten en Arera C Foto: Stefano Grasso/LGCT

Maikel van der Vleuten wint op Miami Beach

Springen
Advertisement
Op het zonnige Miami Beach heeft de Nederlandse Maikel Van der Vleuten wederom weer goed van zich laten horen. In de 1,50m hoofdrubriek van de Longines Global Champions Tour snelde Van der Vleuten naar de overwinning in het zadel van de dertienjarige Arera C.

Snelste tijd voor Van der Vleuten

Een totaal van elf combinaties kwalificeerden zich voor de barrage, niet minder dan zes hielden het foutloos doorheen het verkort parcours. Van der Vleuten wist met de Indoctro-dochter de snelste tijd van 33,09 seconden neer te zetten en bleef daarmee nipt voor op Jan Tops' stalruiter, Alberto Zorzi. De Italiaan eindigoede op de tweede plaats met eveneens een dertienjarige merrie: Fair Light Van t Heike (v. Vigo d'Arsouilles).

Top vijf Miami

Ben Maher maakte het podium compleet met de KWPN-ruin Don Vito (v. Jus de Pomme). De volledige top vier was aan elkaar gewaagd, gezien ze alle vier de teller onder de 34 seconden wisten te houden. Net buiten het podium eindigoede Nicola Philippaerts op de vierde plaats met H&M Harley van de Bisschop (v. Dulf van de Bisschop). Piergiorgio Bucci was hekkensluiter van de top vijf met de hengst Alicante (v.Casall). Bekijk hier de volledige uitslag. Bron: Equnews.nl/Hoefslag Foto: Stefano Grasso/LGCT