Harry Smolders - Don VHP Z © DigiShots
Harry Smolders - Don VHP Z © DigiShots

Harrie Smolders derde in Global Champions Tour Doha

Springen
Advertisement
Harrie Smolders eindigoede met Don VHP Z N.O.P. (v. Diamant de Semilly) in Doha op de derde plaats in de laatste Global Champions Tour wedstrijd van dit seizoen. Smolders moest alleen Ben Maher en regerend Europees kampioen Peder Fredricson voor zich laten.

Overwinning voor Ben Maher

Met negen wereldtoppers in de barrage van de Global Champions Tour Grote Prijs in het immense hippisch centrum in Qatar was spanning verzekerd. Fredricson opende de wedstrijd en ging lange tijd aan de leiding met Hansson WL (v. Hip Hop). Smolders finishte foutloos in een tijd van 36.84 seconden en bleef daarmee precies een halve seconde achter Fredricson. Alleen de Maher was nog sneller en foutloos met de door Willie Wijnen uit Berlicum gefokte Explosion W (v. Chacco Blue).

Uitslagen

Italiaan Lorenzo De Luca eindigoede in het zadel van de schimmelmerrie Irenice Horta (v. Vigo d’Arsouilles) als vijfde, waarmee hij Edwina Tops Alexander en California (v. L’Esprit) nipt voorbleef. De andere combinaties in de barrage kregen te kampen met een of meer springfouten. Het tweede Nederlandse resultaat kwam van Maikel van der Vleuten, zijn Verdi Toen (v. Quidam de Revel) liet één balk in het zand vallen. De combinatie eindigoede als veertiende.

GCT Finale

Smolders was al zeker van deelname aan de grote finale van de Global Champions Tour volgende maand in Praag. In de eindstand van de Global Champions Tour, die hij vorig jaar won, eindigoede de ruiter uit Lage Mierde nu als tweede achter Maher. Dit dankzij zijn overwinning in Hamburg en derde prijzen in Parijs en Doha. Klik hier voor de volledige uitslagen. Bron: KNHS/Hoefslag